kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yabancı ne dedi?

Erken seçim belirsizlik sürecini kısaltır..
Türkiye'deki siyasi krizin olası etkileri, yurt dışındaki ekonomik ve finansal çevrelerde yoğun biçimde tartışılıyor. İngiliz Financial Times ve The İndependent gazetelerince yansıtılan uzman görüşleri şöyle:

* GOLDMAN SACHS: BELİRSİZLİK SÜRESİ KISALACAK Goldman Sachs'tan Ahmet Akarlı, erken seçimin piyasaları istikrarlaştırabileceğine dikkat çekerken "Seçim kampanyası ve belirsizlik süresini kısalacağı için haziran sonu veya temmuz başı çok gerçekçidir" şeklinde konuştu.

* HSBC: KRİZ EKONOMİK KRİZE DÖNÜŞÜRSE KAYGI YARATIR HSBC Yükselen Piyasalar Baş Ekonomisti Juliet Sampson, "Eğer siyasi krizden ekonomik krize dönüşürse kaygıya neden olur" dedi.

* CAPİTAL EKONOMİCS: TÜRKİYE'YE ÖZGÜ RİSK Capital Economics'den Neil Shearing, "Türkiye'ye özgü bir risk. Brezilya veya Hindistan gibi diğer yükselen piyasa ekonomileri, Türkiye ile ilgili risklere çok açık değil" şeklinde konuştu.

* CİTİGROUP ANALİSTLERİ: YATIRIMCILAR CAYDIRILABİLİR Yatırımcılara not yazan Citigroup'un analistleri, "Lira kırılgan görülüyor ve tahvil faizlerinin yüksek kalması beklenebilir" değerlendirmesini yaptılar. Zayıf kur ve tahvil piyasasının, birçok yatırımcıyı caydırabileceğini belirterek bunun borsanın toparlanmasını zorlaştıracağı belirtildi.

* STANDARD&POOR'S: UZUN VADELİ ETKİLERİ OLABİLİR Standard&Poor's da, gerilimlerin Türkiye'nin kredi notunu hemen etkilenmesi beklenmediğini belirtirken "Mevcut siyasi krizin, Türkiye'nin kredi değeri için uzun vadeli etkileri olabilir ancak bu, ihtiyatlı ekonomik politikaya ara verilmesi veya ters çevrilmesi halinde olur" dedi.