kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

EPDK denetimi yaptı Maliye marker'da ÖTV avına başladı

Olcay AYDİLEK - ANKARA
EPDK'nın 16 il, 58 tesiste yapılan denetimleri Maliye'ye gönderiliyor. Kullanılan marker'dan satılan yakıt miktarını belirleyecek olan Maliye ÖTV denetimi yapacak..
Maliye Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) akaryakıtta ulusal marker için 16 ilde 58 tesiste yaptığı denetimlerden elde edilen sonuçlarla rafineri ve dağıtım şirketlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) avına çıkmaya hazırlanıyor. EPDK'nın; Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Sanayi Bakanlığı ve TÜBİ- TAK'la 17 Nisan'da ülke genelinde 16 ilde 58 tesiste gerçekleştirdiği marker denetimi, yıllık 3 milyar dolarlık vergi kaçağına da darbe vuracak.

STOKLARLA DENETİM
Kurum, başta rafineriler olmak üzere tesislerde gerçekleştirilen ulusal marker denetimleriyle ilgili sonuçları, Maliye Bakanlığı'na gönderecek. Maliye, EPDK'nın söz konusu tesislere verdiği marker miktarı ile akaryakıta katılarak kullanılan miktar ile stok rakamları tek tek karşılaştıracak. Kullandıkları marker'dan, akaryakıt satış miktarı hesaplanacak olan şirketlerin, sattıkları akaryakıtla ilgili ÖTV beyannamesi verip vermediği ortaya çıkarılacak.