kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
CHP, oylamada 367 sayısına ulaşılmaması halinde, sonucu Anayasa Mahkemesi'ne götürecek. CHP'nin başka bir planı da Arınç'ın oturumu açarken yoklama yapmaması durumunda devreye sokulacak.

Buna göre CHP, Arınç'ın yoklama yapmadan oturumu açması halinde, 367'ye ulaşılsa bile oylamayı Anayasa Mahkemesi'ne götürecek. CHP, bunun Anayasa'nın "cumhurbaşkanlığı seçimini" düzenleyen 102'nci maddeye atıfta bulunan TBMM İçtüzüğü'nün 121'inci maddesinin "eylemli olarak ihlal edildiği" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Bu durumda, oturuma 367 ve daha fazla milletvekilinin katılması ya da AKP'nin adayı Abdullah Gül'ün 367 ve daha fazla milletvekilinden oy alması halinde de başvuru gerçekleştirilecek.

CHP'nin gerekçesini "İçtüzüğün 57'nci maddesi, genel toplantıya yönelik yeter sayısının aranmasını düzenliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi özel gündemli bir toplantı. Meclis Başkanı, bu nedenle yoklama yapmak durumunda. Yapmadığı takdirde TBMM İçtüzüğü'nün 121'inci maddesi eylemli olarak ihlal edilmektedir" görüşü oluşturacak.

(ANKA)