kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Richard Gere özür diledi

Yeni Haber
Bollywood yıldızı Shilpa Shetty'i herkesin önünde öptüğü için Hindistan'ın kuzeybatısındaki Jaipur kentindeki mahkeme tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılan Hollywood'un ünlü yıldızı Richard Gere özür diledi.

Hint basınındaki haberlere göre, Gere, yazılı bir açıklamada bulunarak, Shetty'den samimi biçimde özür diledi ve "Bana göre en önemli şey, AİDS ile mücadelede savunduğum davamın açık olmasıdır ve Hindistan'daki dostlarımın onlara saldırmak gibi bir niyetimin hiç olmadığını ve olmayacağını anlamaları gerek" ifadesini kullandı.

Gere, "Hindistan'daki sevgili dostlarıma" başlığını taşıdığı açıklamasında, AİDS ile mücadeleye ithaf edilen bu olayın üzücü bir boyut kazandığına da belirtti.

Mahkeme, bir vatandaşın Gere'in bu hareketini, "yerel hassasiyetlere zarar veren müstehcen bir eylem" olduğunu ileri sürerek şikayet etmesi üzerine oyuncu hakkında tutuklama emri çıkartıldığını duyurmuştu.


Ünlü oyuncu Gere'ın, Shetty'i, başkent Yeni Delhi'de AİDS konulu bir toplantıda öpücüklere boğması Hintlileri kızdırmıştı. Gere'ın Shetty'i toplantı sırasında öpmesinin televizyon kanallarında defalarca yayımlanmasından sonra ülke çapında gösteriler düzenlenmişti.


Gere'ın bu hareketini Shetty'in mütevazılığına ve Hint kültürüne karşı bir hakaret olarak değerlendiren göstericiler, ünlü oyuncunun kuklalarını yakmış, ölüm tehditleri yağdırmış ve özür dilemesini istemişti.

(AA)