kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kelkit, esnaf ve çevredeki vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

Kapkaççıyla, gaspçı linç edilmek istendi

Ercan SARIKAYA-Murat KARAMAN
İstanbul'da bir kapkaç, Adana'da ise bir gasp zanlısı yakalandıktan sonra linç edilmek istendi. Her iki olayda da zanlıları öfkeli kalabalıklardan polisin yoğun gayreti kurtardı..
İstanbul ve Adana'da yaşanan kapkaç ve gasp olaylarında yakalanan zanlılar, emniyet güçlerinin yoğun çabaları sayesinde linç edilmekten son anda kurtuldu. İstanbul Beyazıt'ta bir kişinin telefonunu kapkaç yöntemiyle aldığı öne sürülen Ahmet Kelkit, esnaf tarafından linç edilmek istendi. Kapkaç zanlısını esnafın elinden polis güçlükle aldı.

ÇEVREDEKİLER SALDIRDI
İddiaya göre, Çemberlitaş'ta önceki gün saat 17.00 sıralarında bir kişinin cep telefonunu kapkaç yapan Ahmet Kelkit, Kapalıçarşı yönüne kaçmaya başladı. Zanlıyı olayı fark eden esnaf ve çarşının güvenlik elemanları yakaladı. Zanlı Kelkit'i onlarca esnaf ve vatandaş linç etmek istedi. Olay yerine gelen polis, zanlıyı öfkeli grubun elinden güçlükle kurtarıp gözaltına aldı. Adana'da ise 6 aylık hamile olan bir çocuk annesi Zeliha Erdoğmuş (20), bilezikleri ve yüzüklerini vermeyince Halil Kurt (18) tarafından sağ karın boşluğundan yaralandı. Yakalanan Halil Kurt, kadının yakınları tarafından polis merkezine götürülürken linç edilmek istendi. Polis tarafından güçlükle otomobile bindirilen Kurt, hastaneden kaçırıldı. Olay Asri Mezarlık yakınlarında meydana geldi. 6 aylık hamile olan Zeliha Erdoğmuş, oğlu Rahim (2) ile birlikte yolda yürüdüğü sırada yanına yaklaşan bir kişi, kolundaki bilezik ile parmağındaki yüzüğü vermesini istedi. İstediği yüzük ve bileziği alamayan gaspçı, genç kadının bağırması üzerine bıçağı çekip, karnından yaraladı.

"CAMİDEN ÇIKTIM"
Durumu gören vatandaşlar gaspçıyı yakalamaya çalışırken, hamile kadın olay yerine gelen ambulansa bindirilip hastaneye götürüldü. Geniş çaplı araştırma yapan asayiş ekipleri, eşkale uyan Halil Kurt'u gözaltına aldı. Ekipler, Kurt'u teşhis için hastanede tedavisi yapılan Erdoğmuş'un yanına götürdü. "Ben gasp yapmadım, camiden çıktım" diyen gaspçıyı gören hamile kadın "Bu beni bıçakladı" deyince, Kurt gözaltına alındı.
Haberin fotoğrafları