kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yazar Onat Kutlar'ın katiline 16 yıl hapis

Veli SARIBOĞA
1994'te The Marmara Oteli'nin kafesine bomba konulması sonucu Onat Kutlar ile Yasemin Cebenoyan ve 1995'te Ayhan Manga 'nın ölümünden sorumlu tutulan Deniz Demir'e 16 yıl hapis cezası verildi..
İstanbul 11 Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 yıldır devam Onat Kutlar davasında, gazeteci yazar Onat Kutlar, arkeolog Yasemin Cebenoyan'ın da aralarında bulunduğu 3 kişinin ölümünden sorumlu tutulan PKK itirafçısı Deniz Demir'e 16 yıl hapis cezası verildi. Davanın önceki gün görülen duruşmasına davanın tek tutuklu sanığı Abdulcelil Kaçmaz katılırken, 3 yıl önce tahliye edilen Deniz Demir ve Hicran Kaçmaz katılmadı. Mahkeme heyeti, Kutlar, Cebenoyan ile Sarayburnu'ndaki belediye otoparkında görevli Ayhan Manga'nın ölümünden sorumlu tutulan Deniz Demir hakkında, Abdullah Öcalan gibi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

İYİ HAL İNDİRİMİ YOK
Demir hakkında, iyi hal indirimi yapılmazken, yakalandığında itiraflarda bulunarak diğer PKK üyelerinin yakalanmasını sağladığı gerekçesiyle, Topluma Kazandırma Yasası'nın 4/c-1 maddesine göre cezası 16 yıl hapis cezasına çevrildi. Ayhan Manga'nın ölümünden Deniz Demir ile birlikte sorumlu tutulan Hicran Kaçmaz ile Halil Bala'nın öldürülmesine iştirak ettiği gerekçesiyle Abdulcelil Kaçmaz hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası iyi halleri dikkate alınarak müebbet hapse çevrildi.

2,5 YIL DAHA YATACAK
Mahkeme heyeti, 2004 yılında tahliye edilen PKK itirafçısı Hicran Kaçmaz'ı Topluma Kazandırma Yasası'ndan faydalandırıp cezasını 14 yıl hapse çevirdi. 12 yıldır tutuklu olarak yargılanan Abdulcelil Kaçmaz'ın cezasına itiraflarda bulunmadığı gerekçesiyle indirim yapılmadı. Tutuksuz yargılanan Hasan Ergün'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Demir daha önce 9,5 yıl hapis yattığı için 2,5 yıl, Hicran Kaçmaz 9,5 yıl yattığı için 1 yıl, Abdulcelil Kaçmaz ise 12 yıl hapis yaptığı için infaz yasasına göre 15 yıl daha hapis yatacak.