kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Susanne Geske

Halk ne diyor?

Kin kusmuyor bal damlıyor

Malatya'da öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Susanne, SABAH'a özel açıklama yaptı: Katilleri affettim. Cezaevine gidip yüzlerine söyleyeceğim.

TAMER ÇEVİKER: Din adına insan katledenlerin bu kadından öğreneceği çok şey var. Ağzından kin ve nefret değil, bal akıyor. Mevlana da aynı böyle konuşmaz mıydı?

CAN OKTAY: Bu çocukları piyon gibi kullananlar bulunmalı.

MAHMUT TÜRK: İşte örnek bir davranış. Tüm insanların bundan ders çıkarmasını diliyorum. OZAN TOKCAN: İnsan öldürmek dakikalık hatta saniyelik bir olay. Ama sonra yaşanan vicdan muhasebesi insanı bitirir.

ÖZDEM KESKİN: Bu kadını anlamak zor. Bir insanın eşi bu şekilde öldürülmüşken nasıl böyle şeyler söyleyebiliyor? Bu vahşeti yapanlar belki maşa olabilir ama sonuçta onların da birer beyni var.

KEMAL PAZARCIK: Uzun yıllardır Almanya'da yaşıyorum. Birçok milletten ve dinden insanlar tanıdım. Sonunda diyorum ki; tüm insanlar kardeştir. Bu kadına da düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum.

GAMZE SÖNMEZ: Geske güzel şeyler söylüyor ama keşke insanlar öldürülmeseydi de bu konuşmalara gerek kalmasaydı.

EDA GÜN: Eşi öldürülmüş bir kadının katillere bu kadar hoşgörülü yaklaşması bana hiç de samimi gelmedi.

IŞIK ERGÜL: Bu bir insanlık görevi. Herkes bu güzel insanı canı gönülden alkışlamalı. Allah bunu emreder. Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmeye eştir.