kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
MERAKLI VATANDAŞLAR YİNE SORUN OLDU.... Çevrede toplanan meraklı vatandaşlar kurtarma çalışmalarının sağlıklı yürümesine engel oldu. Bütün uyarılara rağmen dağılmayan vatandaşları polis biber gazı kullanarak dağıtmak zorunda kaldı.

Yıkım hatası binayı çökertti

Deniz DERİN-Ali BALCI-Güngör KARAKUŞ- Ercan SARIKA
İstanbul'da bir binanın yıkım çalışması sırasında kolonları zarar gören 6 katlı yandaki bina yerle bir oldu. Enkazda kalan bir kişi kurtarıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Yıkım hatası binayı çökertti
İstanbul Şirinevler'de bir binada yapılan yıkım çalışması sırasında, taşıyıcı kolonları zarar gören yandaki 6 katlı apartman çöktü. Enkaz altında kalan bir kişi üç buçuk saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Yoldan geçen bir çocukta binanın toz bulutu altında kalınca hastaneye kaldırıldı. Faciayı binanın yıkılacağını anlayan apartman sakinlerinin hemen binayı boşaltması önledi.

ÇATIRDAMA SESLERİ
Mahmutbey Caddesi 7. Sokak'ta dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Müteahhit Halil Koçbıyıkoğlu sokaktaki 3 katlı metruk binayı yıkıp yerine yeni bir bina yapmak için Bahçelievler Belediyesi'nden yıkım ruhsatı aldı. İzinin alınmasının ardından binada yıkım çalışması başladı. Binanın bodrum katına kadar gelen yıkım çalışması sırasında, metruk binanın bitişiğinde bulunan 6 katlı Jale Apartmanı'nın taşıyıcı kolonları zarar gördü. Binadan çatırdama sesleri gelmesi üzerine, apartman sakinleri birbirlerini uyararak dairelerini boşaltmaya başladı. Yaklaşık yarım saat sonra da bina yerle bir oldu. Çökme sırasında binada bulunan Özkan Aysan (33) adlı bir enkaz altında kaldı. Yoldan geçen bir çocuk da enkazın toz bulutu altında kalınca hastaneye kaldırıldı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

SAĞ ÇIKARILDI
Çökmenin ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve arama kurtarma ekibi sevkedildi. Çevredeki vatandaşlar da binanın altında kalanları kurtarmaya çalıştı. Ancak bilinçsiz bir şekilde enkazın üzerinde dolaşan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin rahat bir şekilde kurtarma çalışması yapmasını engelledi. Yaklaşık 3.5 saat süren çalışmalar sonunda Özkan Aysan çıkarıldı. Ekipler kendilerine başka bir kayıp bilgisi gelmemesi üzerine kurtarma çalışmalarına saat 24.00'te son verdi.
Haberin fotoğrafları