kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kadınlar: Haklarınızı bilin!

Erkekler; haklarınızı bilin' listesi yapmışlar! Üşenmeyen www.hassas. azbuz.com adresine girsin de görsün. Ne diyorlar? Otobüslerde, restoranlarda kadınlara yer verilecek diye bir kanun hükmü yokmuş! Kadınların sigarasını yakma hastalığından hemen vazgeçilmeliymiş. Yağmur yağarken kadınlara ceket vermek salakça bir davranışmış. Ve kadınların çocuklara isim koyması engellenmeliymiş! Böylece ortalıkta Egemen, Egeberk, Tuğçenaz gibi isimler dolanmazmış! O zaman bu da benden hemcinslerime...
1. Sevgilim, kocam gelmeden eve gitmeliyim telaşını bırakın. Çünkü arkadaşlarınızla muhabbetinizi bırakıp, kan ter içinde eve koşmazsanız recm edileceksiniz diye bir kanun yok! Erkeklerin de iki eli, iki ayağı var çok şükür, kendi kendilerine eve girebilirler.
2. Yaptığımız araştırmalar, erkeklerin de dizi-yarışma izleyebildiğini, hatta üç vakte kadar müptela seviyesine ulaşabildiklerini gösteriyor. Sakın ilk surat asmalarında teslim bayrağını çekip, dizinizden-yarışmanızdan vazgeçmeyin. Göreceksiniz bir süre sonra çekirdek bile kavuracaklar. Onların maçları varsa, bizim de dizimiz var. İşte o kadar!
3. Ey kadınlar; şunu unutmayın ki yazın plajda en ince iplisinden bikini giymek hakkınızdır! Bunu, hiçbir kendine maço süsü vermiş erkek, elinizden alamaz! Hem size o bikiniyi giydirmeyen sevgiliniz, bütün gün bikinili fıstıkları süzmeyecek mi? İyisi mi elinizi korkak alıştırmayın derim!
4. Yeni yıla 'Emine Beder' tadında girmemek, eller havada eğlenmek de en doğal hakkınızdır! Aksi takdirde, sevgiliniz "Offf şimdi boşu boşuna bu kalabalıkta çıkmayalım" deyip, eve bütün arkadaşlarını toplayacak yeni yıla saçınızı süpürge ederek girmeniz engellenemeyecektir.
5. Emine Beder demişken, her akşam tabldot mönü çıkartmak için bütün gün düşünmek zorunda değilsiniz! Hem alışmış kudurmuştan beterdir değil mi? Haftada üç gün yemek pişirseniz yeter! Bırakın; ya kendisi mutfağa girsin ya da en yakın pizzacıyı arayıversin!
6. Cep telefonunu elinize yapıştırıp, saatlerce erkeğin aramasını beklemek olacak iş değildir! Aranıp, sorulmak hatta şımartılmak her kadının biricik hakkıdır. Yüz erkek üzerinde yaptığımız araştırmalar, mesajına geç cevap verdiğiniz, telefonuna iki gün sonra Çok yoğundum' girişiyle döndüğünüz erkeğin nazının da, gazının da alındığını göstermiştir.
7. Ayrıca 'Şu anda ciddi bir ilişkiye hazır değilim' mazeretine sığınan, çalışmanıza izin vermeyen, havaya girip tektaşını kendin al' buyuran erkeklere kafa atmak da ananızın ak sütü gibi hakkınızdır. Hadi kızlar, kim tutar sizi!