kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
YÖK Başkanı'na suikast girişiminde bulunan özel güvenlik görevlisi Nurullah İlgün, Prof. Teziç'i öldürmeyi değil korkutmayı amaçladığını söyledi..
YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç'e suikast girişiminde bulunan özel güvenlik görevlisi Nurullah İlgün, amacının korkutmak olduğunu söyledi. Olayda gözcülük yapan Bülent Askeroğlu'nun da İlgün gibi özel güvenlikçi olduğu ortaya çıktı. Tetikçinin, ağabeyi Fırat İlgün'ün evinde ve zaman zaman da Bülent Askeroğlu'nun bekar evinde kaldığı belirlendi. Tabancayı satan Muhammed Akman, ilk ifadesinde, "Kendisini özel güvenlikçi olarak tanıtınca tabancanın ücretinin bir kısmını aldım. Bir kısmını ise sonradan alacaktım. Böyle bir eyleme kalkışacağını bilsem tabancayı vermezdim" dedi.

DANSÖZ SEVGİLİ
Gözcü Askeroğlu, "Nurullah'la birlikte YÖK'e gittik. Nurullah tabancayla ateş edip kaçınca, ben hemen İstanbul'a döndüm. Nurullah'ın pavyonda dansözlük yapan sevgilisi vardı. O kadını eve getirirdi" dedi. Bunun üzerine dansöz sevgili gözaltına alındı. Gözaltında toplam 5 kişinin olduğu belirtildi. Nurullah İlgün'ün üzerinde bulunan 9 mm. çapındaki tabancanın, el yapımı olduğu ve modelinin ise, Saddam 14'lüsüne benzediği bildirildi. Tabanca ve olay yerinde bulunan boş kovanlara yapılan balistik incelemede, silahın sabıkasız olduğu, boş kovanların ise bu tabancadan atıldığı belirlendi. Suikast zanlısı, Teziç'i öldürmeyi değil, korkutmayı amaçladığını ileri sürdü. İlgün, "YÖK'e girmeyi başarsaydım, Teziç'i, ateş ederek korkutacaktım. Ama öldürmeyecektim" dedi. İlgün'ün Teziç'i gazetelere verdiği demeçler ile televizyondaki konuşmalarından etkilenerek hedef seçtiğini , hiçbir örgütle bağlantısı olmadığını söylediği öğrenildi.

ÖNCE NAMAZ KILMIŞ
Suikast zanlısına, "YÖK ile türban sorunu yaşadın mı?" sorusu yöneltildi. İlgün, bu soruya, "Hayır benim üniversitede okuyan bacım yok. Hiçbir akrabamın YÖK ile türban problemi olmadı" diye cevap verdiği öğrenildi. İlgün'ün, saldırıdan bir gün önce, İstanbul'dan trenle birlikte geldiği arkadaşı Bülent Askeroğlu ile, Ankara Ulus'ta, Koyunlu Otel'de kaldığı, YÖK çevresinde keşif yaptığı belirlendi. Otelde yapılan incelemede zanlıların sabah namaz kıldıkları ve seccadeyi odada bıraktıkları tespit edildi.