kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Hasret bitti
Un, nişasta ve vanilyayı harmanlayın. Yumurta sarısı ve 400 ml. sütü unlu karışıma yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Kısık ateşe koyun, karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirip, soğutun. Kremaya krem şanti ve limon kabuğu rendesini katıp, mikserle 5 dakika çırpın. Tahin helvasını katıp, bir kez karıştırın. Bisküvileri 15x25 cm. ebadında bir cam kaba aralıksız olarak dizin. Kalan süt ile suyu karıştırıp, ısıtın. Nescafe ve tozşekeri katıp eritin. Bisküvilerin üzerine gezdirin. Kremayı bisküvilerin üzerine yayın. Önce buzdolabının buzluk gözünde 4 saat, ardından da buzdolabında bir gece dinlendirin. Süslemek için; tozşekere suyu katıp, kısık ateşte karamelize edin. Susam katın. Tatlının üzerini susamlı karamelize şeker ile süsleyip, servis yapın.

MALZEMELER
*
150 gr. tahin helvası
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 500 ml. süt
* 1 poşet krem şanti
* 1 adet limonun kabuğu
* 20 adet bebe bisküvisi
* 1/2 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı nescafe
* 2 tatlı kaşığı tozşeker

Süslemek için:
*
2.5 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı su
* 1 çorba kaşığı susam

Fransız usulü
Bir dilim ekmeğin üzerine gravyer peynirinin yarısını koyup, üzerini salamla kaplayın. Salamın üzerine kalan gravyer peyniri, tuz ve karabiberi serpip, üzerine ikinci dilim ekmeği yerleştirin. Bu aşamada ekmeğin kenarlarını kesebilirsiniz, fakat kesmemeniz daha kıtır olmasını sağlar. Sandviçin üzerine fırça ile eritilmiş tereyağının yarısını sürüp, parmesan peynirinin yarısını serpin. Sandviçi bastırıp önceden ısıttığınız 180 derece fırının ızgara konumunda 2-3 dakika pişirin. Izgaradan çıkartıp, diğer tarafına kalan tereyağını sürüp, parmesan peyniri serpin ve 2 dakika da bu kısmı pişirin. Sandviçi ızgaradan alıp, 4 eşit parçaya bölerek servis yapın.

MALZEMELER
* 2 büyük dilim beyaz ekmek
* 50 gr. gravyer peyniri
* 3 dilim salam
* 10 gr. tereyağı
* 1 tatlı kaşığı parmesan peyniri
* Tuz
* Karabiber