kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ünlü modacı Atıl Kutoğlu Türkiye'nin modaya gereken yatırımı yapmadığını belirterek New York'ta bir şube açacağını söyledi.

Maalesef moda yarışında biraz geride kaldık!

AA
Bir süredir New York'ta bulunan ünlü modacı Atıl Kutoğlu, Robert Koleji Mezunlar Derneği'nin New York'taki geleneksel bahar toplantısında, Türkiye'nin moda yarışında arka sıralarda kaldığını söyledi. Kutoğlu, "Türkiye dünyada giderek hız kazanan bu marka yarışında maalesef arkadan geliyor. Türkiye denilince birkaç marka ve tekstil firması dışında fazla bir ismin akla gelmiyor" diye konuştu.

Dev markalar yaratılabilir
Bir modacı olarak Türk zevkini ve çizgilerini dev bir marka haline getirmek istediğinden söz eden Kutoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'de moda sektöründe yaratıcılığa daha fazla yatırım yapılması, orijinalliğe ve kimliğe daha fazla önem verilmesi gerek. Ayrıca Türkiye bu sektörde kendine daha fazla güvenmeli. Sektöre daha küresel bakılırsa Türkiye de dev markalar yaratabilir." Adının yurtdışında zor telaffuz edilmesine de aldırmadığını belirten ünlü modacı "Adımı değiştirmeyi düşünmüyorum! Bugün Avusturya ve Almanya'da ismim sokaktaki insanlar tarafından gayet iyi biliniyor" diye konuştu.