kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Genç Parti Gül'e randevu vermedi

Yeni Haber
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün başlattığı Köşk turlarının son durağı olan Genç Parti, Gül'ün görüşme talebini geri çevirdi.

Genç Parti'den yapılan yazılı açıklamada, "AKP tarafından Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Kayseri Millletvekili Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak partimizden görüşme talebinde bulunmuştur. AKP, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini hiçbir istişareye önem vermeden, seçimden ziyade bir 'atama süreci' şeklinde yürütmüştür" denildi.

Açıklamada, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığının da bu çerçevede ortaya çıktığına dikkat çekilerek, Genç Parti'nin uzun süredir Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini savunduğu belirtildi. Açıklama şöyle devam etti:

"İktidar bu çağrılara hiçbir şekilde cevap vermemiştir. Özellikle AKP'nin, devleti bir tek parti yönetimine götürme teşebbüsüne karşı erken seçimin yapılması gerektiğini ortaya koymuştur. Böyle bir süreçte Gül ile görüşmenin bir fayda sağlamayacağı düşüncesiyle görüşme taleplerine müspet cevap veremiyoruz."

(ANKA)