kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sezer: Cumhurbaşkanının yetkileri sınırlandırılmalı

ANKA
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhurbaşkanlığı görev ve yetkilerinin "fazla" olduğunu vurgulayarak, "sınırlandırılması" gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugün Ankara Sanayi Odası'nı kabulünde, seçim süreci, Devlet Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve 367 tartışmaları konularına hiç değinmedi. Sezer buna karşın, "Cumhurbaşkanının görev ve yetkilerini fazla buluyorum. Sınırlandırılmalı" diye konuştu. 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı görev süresinin uzun olduğunu belirten Sezer, görev süresinin 5 yılla sınırlı olması gerektiğini vurguladı. Sezer, Cumhurbaşkanının görev süresinin 5+5 yıl olması gerektiği yönündeki tartışmalarla ilgili olarak, böyle bir görev süresinin ilk dönem sonunda tekrar seçim sürecine girildiğinde "popülist yaklaşımlara" neden olacağını düşündüğünü ifade etti.

"FAİZLER YÜKSEK, İŞSİZLİK EN ÖNEMLİ KONU"

ASO meclis üyeleri, Cumhurbaşkanı Sezer'e görüşmelerde ekonomiyle ilgili de bilgi verdi. ASO Meclis üyeleri Sezer'e, Merkez Bankası'nın yüzde 4'lük enflasyon hedeflemesinin gerçekçi olmadığı, faiz ve döviz politikasını gözden geçirmesi gerektiğini, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu ve erken seçimin 2008 bütçesinin ve hükümetin çalışma prensiplerini belirlemesi açısından olmulu olacağı görüşlerini aktardı.

Sezer, ekonomiyle ilgili ASO meclis üyelerinin görüşlerini dinlerken araya girerek kendi fikirlerini de belirtti. Sezer, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunun işsizlik olduğu vurguladı. Sezer ayrıca Merkez Bankası'nın faiz oranlarının yüksek bulduğunu da ifade etti.