kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Uzan'dan RTÜK'e rica

Yeni Haber
Genç Parti, RTÜK'ten, "seçmen listelerinin güncelleştirilmesine ilişkin duyurunun yerel ve bölgesel radyo-televizyon kuruluşlarında sıklıkla yayınlanmasını" istedi.

RTÜK'ten edinilen bilgiye göre, Genç Parti, Üst Kurul'a 25 Ocak2007 tarihinde başvuruda bulunarak, "Seçmen Kütüğünün Güncelleştirilmesi Usul ve Esaslarını Gösteren Genelge"nin seçmenlere yeterince duyurulmadığına işaret etti.

Hatırlatmanın özellikle TRT aracılığıyla belli aralıklarla anons edilmesinin yararlı olacağı belirtilen başvuru ise Üst Kurul tarafından dikkate alındı. RTÜK 14 Şubat 2007 tarihinde "Yüksek Seçim Kurulu'nca güncelleştirilen seçmen listelerine ilişkin duyurunun zamanın kısıtlı olmasından dolayı, çatı kuruluşlar ile yerel radyo ve televizyon kuruluşlarına faksla ulaştırılması"na karar verdi.

Seçim takvimiyle askıya çıkacak olan seçmen listelerinde ismi olmayan vatandaşların bağlı bulundukları muhtarlıklara giderek güncelleme yapabilecekleri dönemde de Üst Kurul'un, radyo ve televizyonlardan bu duyuruyu yeniden yapmalarını isteyip istemeyeceği merak konusu.

(ANKA)