kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"23 Nisan'ı dünya bayramı yapacağız"

Nurdeniz KUTSEL / HABER MERKEZİ
23 Nisan'ı evrensel bir bayram yapmak isteyen Ali Koç Güney Afrika'dan 29 yıl önce şenlik için Türkiye'ye gelen çocuğun, şimdi Kültür Bakanı olmasını örnek verdi..
TRT'nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk şenliğine bu yıl 10'ncu kez destek veren Koç Holding, bundan sonra gençlere ve çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projelerine hız verme kararı aldı. Yıllardır bu alanda sürdürdükleri projelerini sürekli hale getirmeye karar verdiklerini anlatan Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç, 23 Nisan'ı bir dünya bayramı yapmak için harekete geçtiklerini söyledi. 23 Nisan'ı, Türkiye'nin en önemli ulusal tanıtım projelerinden biri olarak gördüklerini ve 10 yıldır TRT ile yaptıkları işbirliği boyunca 3 buçuk milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Koç, "23 Nisan Çocuk Şenliklerine" destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Amaçlarının bu bayramı sadece Türkiye'de değil dünyada bir çocuk bayramı haline getirmek, olduğunu belirten Koç, UNESCO nezdinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Vehbi Koç'un "Ülkem varsa ben de varım" sözünü devam ettirdiklerinin altını çizen Ali Koç, Türkiye tanıtımını önemsediklerini şu sözlerle dile getirdi: "Sözde ermeni soykırımı gibi konular gündeme geldiğinde bize destek çıkacak, bizim tezimizi savunacak bizim şarkımızı söyleyecek daha büyük bir topluluk olsun istiyorum, bunun için uğraşıyoruz."

ÖNCE ÇOCUKLAR VE GENÇLER
Tüketiciyle iç içe faaliyet gösteren bir topluluk olaran Koç Topluluğu'nun gençleri gözardı edemeyeceğini söyleyen Ali Koç, "Bugünün Türkiye'sinde daha uzun vadeli hedefleri olan daha sistematik ve sürekli projeler yapmak gerek. Bu bağlamda 80. kuruluş yılımız olan geçen yıldan itibaren kurumsal sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdik" dedi. Ali Koç, geçen sene Salih Memecan'ın çizdiği karakterlerden yola çıkan "Sizinkiler'' çocuk oyunu ile 16 ilde 100 bin öğrenciye ulaştıklarını ve onların ücretsiz tiyatro oyunu izlemelerini sağladıklarını söylerken "Ağabeyim Mustafa Koç, normal bir vatandaş gibi bu projeye çocuklarıyla katıldı ve inanılmaz etkilendi. Zaten ailelerden aldığımız mektuplar, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bize kanıtladı. Bu yıl projeyi geliştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları