kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Biotherm'in 'Sun Multiprotection' adlı serisindeki ürünler, güneş yanığı ve nem kaybını önlemeye yardımcı olurken, güneşin etkisiyle oluşan koyu lekelere ve yaşlanmaya karşı da savaşıyor. Uygulandıktan sonra cildin sekiz saat nemli kalmasını sağlıyorlar.

Türk kadınlarının yüzde 88'i güneşten korunmuyor..!

Duygu GÖKMENOĞLU
Güneş ışınlarının zararlı etkilerini duymayan kalmadı! Uzmanlar, güneşte fazla kalınmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Ancak özellikle kadınlar, çoğu zaman bronz olmak uğruna sağlıklarından ödün veriyor..
Bronzlaşmak uğruna koruyucu kremler kullanmadan gün boyu güneşlenenler, sağlıklı ve canlı bir görünüme sahip olmak için çabalarken, içten içe bedenlerine zarar verdiklerini akıllarına getirmemeye çalışıyor ya da uzmanların uyarılarına kulaklarını tıkıyor! Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; Türk kadınlarının yüzde 88'i güneşten korunmuyor.

Zararlı etkiler
Uzmanlar, cilt sağlığını korumak için, cildin güneşin zararlı etkilerine karşı oluşturduğu savunma mekanizması olan 'güneş kapitali'ni korumak gerektiğini söylüyor. Bu savunma mekanizmalarının kişiden kişiye değiştiğine dikkat çeken uzmanlar, bu özelliklerin doğumla birlikte belirlendiğini ancak zaman içinde yaşam stili ve güneşle ilgili davranışlara bağlı olarak azalabildiğini ifade ediyor. Bu noktada bronz olma tutkusuyla fütursuzca güneşlenen kadınlara uzmanlar, "'Güneş kapitali'ne bir ömür boyu ihtiyaç duyarız!" uyarısı yapıyor. Vücudumuz için çok önemli olan bu savunma mekanizmasını korumak için güneşle olan ilişkimize bazı sınırlamalar getirmemiz gerekiyor. Bu sınırlamaların başında da güneş ışınlarının maksimum olduğu saatlerde güneşe çıkmamak ve cilde uygun ve koruma faktörlü kremler kullanmak geliyor. İşte kozmetik markalarının yeni güneşten koruyucu kremleri....

* Vichy'nin 'Capital Soleil Pro- Densite SPF 30' adlı koruyucu kremi, cilt sağlığını korumak için, güneşin zararlı etkilerine karşı savunma mekanizması geliştiriyor. Ürün, cildi yaşlanmaya bağlı pigment lekelerinden korumak için antioksidan özelliğine de sahip.

* Clinique'in 30 ve 50 gibi farklı koruma faktörlerine sahip olan güneş koruyucu kremleri, erken yaşta oluşabilecek çizgileri önlüyor.

* Lancome'un Soleil DNA Guard Serisi, yüksek filtreli korumaya sahip. DNA çekirdeğini koruyarak cildin savunma mekanizmasını güçlendirip cildi yaşlanmaya karşı koruyor.

* Piz Buin, güneşten yüksek faktörlerde korunmayı sağlıyor. Ayrıca vücuttaki doğal bronzlaşma pigmentlerini aktif hale getirerek doğal bronzlaşma süresini hızlandırıyor.

* Dermalogica'nın güneş koruyucu krem serisinde, hassas ve sivilce oluşumuna yatkın ciltlere uygun seçenekler de var.
Haberin fotoğrafları