kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Bölgeye uzmanlar gönderildi.

Kuş gribi sanıldı zehirlenme çıktı

Ercan DEMİRCİ / MERKEZ
Van'da bir çocuğun ölüp 72 çocuğun hastalanması kuş gribi paniği yarattı. Yetkililer yüreklere su serpti: Kuş gribi yok, ölüm nedeni menenjit, diğer çocuklarsa zehirlendi ..
Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Çubuklu köyünde, önceki gün 10 yaşındaki Heybetullah Koçeroğlu'nun ölümünün ardından, salgın hastalık şüphesiyle 70'i çocuk 72 kişi daha hastanelere başvurdu. Bunlardan 62'si Van Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, 2'si Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde, 8'i de Muradiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altında tutuluyor. Gelişmeler kuş gribi şüphesi yaratırken, yetkililer kesinlikle böyle bir tehlike olmadığını açıkladı.

MEZARI NUMUNE İÇİN AÇILDI
Savcılık kararı olmadan defnedilen 10 yaşındaki Heybetullah Koçeroğlu'nun cesedi ise mezarından çıkarılarak numune alındı ve tetkik için en yakın merkezin bulunduğu Malatya'ya gönderildi. Sonucun bugün belli olması beklenirken diğer çocuklardan alınan kan ve boğaz süprüntüsü numuneleri de Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'ne gönderildi. Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı yetkilileri ise, ölen Heybetullah Koçeroğlu'nda bulaşıcı menenjit şüphesi bulunduğunu, diğer çocukların ise büyük bir ihtimalle zehirlendiğini belirtti.

'GEREKEN YAPILIYOR'
Önceki gece çocukları ziyaret edip doktorlardan bilgi alan Van Valisi Özdemir Çakacak da korkulacak bir durum olmadığını söyleyerek, "Köylüler, 'Acaba bir salgın hastalık olabilir mi' endişesiyle doktora gelmiş. Hastalık haberi duyulunca köye bir sağlık ekibi gönderdik. Köylüler panikleyince durumu anlamak için hastaları Van'a getirttik. Gereken yapılıyor" diye konuştu. Van YYÜ Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ise, "Tüm hastaların aynı şikâyetleri taşıması akla genel bir zehirlenmeyi getirebilir. Klinik bulgular, hızlı yayılan fakat ağır seyretmeyen bir enfeksiyonu da gösteriyor. Çocuklar okulda kapmış olabilir" dedi.