kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
KISA SÜREN GÖRÜŞME... Moskova'ya gelen Gates'i, Putin de kısa süreliğine kabul etti. Davetini kabul ettiği için de teşekkürlerini iletti.

Putin'i ikna edemedi

ABD Savunma Bakanı, füze kalkanı planları yüzünden yeniden 'Soğuk Savaş gerilimi' yaşadığı Rusya'yı iknaya gitti. Ancak, Rus liderden eli boş döndü..
Doğu Avrupa'ya konuşlandırmak istediği füzekalkanı konusunda Rusya ile kriz yaşayan ABD'nin son atağı da sonuçsuz kaldı. Rusya'yı ikna önceki gün Moskova'ya giden ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile Rus meslektaşı arasında "sağırlar diyaloğu" yaşandı. Gates, Rusya Savunma Bakanı Atatoliy Serdyukov'a "Soğuk Savaş bitti. Rusya'yı da bizim savunma sistemimizde olmaya çağırıyoruz" dedi. Füze kalkanının Rusya'ya yönelik olmadığını, başta İran ve Kuzey Kore olmak üzere Ortadoğu ve Asya'dan gelecek tehlikeleri önlemek için olduğunu açıkladı.

'BUSH ÇABUK YOLLADI'
Ancak bunlar Rusya'yı ikna etmedi. Serdyukov, "ABD'nin planı bölgede istikrarlı bir güvenlik politikası yürütülmesine engel oluyor. Ülkeler karşılıklı hoşgörü içerisinde çalışmalı"dedi. Putin'in, Gates'e "Bush'un sizi bu kadar çabuk göndermesine sevindim" demesi de dikkat çekti.