kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
ERDOĞAN'DAN BABACAN'A: HAYIRLI OLSUN ÖNÜN AÇILDI... Başbakan Tayyip Erdoğan, grup toplantısından sonra kendisini tebrik için kürsüye gelen Devlet Bakanı Ali Babacan'a sarıldı. Gülerek "Haydi hayırlı olsun önün açıldı" dedi.

Babacan, Dışişleri yolcusu ekonomiye tek çatı geliyor

Okan MÜDERRİSOĞLU Bülent AYDEMİR / ANKARA
Gül'ün Köşk'e adaylığı ile gözler Dışişleri'ne geçecek olan Babacan'ın yerine çevrildi. Ekonomide Babacan'a bağlı birimlerin Unakıtan veya Şener'e bağlanması gündemde..
Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterilmesinin ardından gözler, seçim dönemine kadar ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğine çevrildi. Kulislerdeki en güçlü formül, Dışişleri Bakanlığı'na Babacan'ın atanması, Babacan'a bağlı birimlerin Unakıtan veya Şener'e bağlanması. Bu formülün en somut işaretini ise Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Ak Parti Grup Toplantısı'nda verdi. Erdoğan, tebrik için kürsüye gelen Devlet Bakanı Ali Babacan'a boynundan tutarak sarıldı ve gülerek "Hayırlı olsun önün açıldı" dedi.

TEK ÇATI OLACAK MI?
1 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan'ın Dışişleri Bakanı olması halinde, uzun yıllardır konuşulan Maliye-Hazine birlikteliğinin sağlanması da güçlü olasılık haline geliyor. IMF destekli programa Babacan kadar sahip çıkan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kamu bankaları ve Hazine'nin sorumluluğunu üstlenmesi bekleniyor. Böylece yıllardır özlemi çekilen "tek çatı" da kurulabilecek.

2 BDDK, SPK gibi mali sektöre yönelik düzenleyici ve denetleyici kuruluşların ilgili bakanı Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e, kamu bankalarının bağlanması ihtimal dahilinde.

3 Babacan'ın ekonomi bakanlığını sürdürmesi, Dışişleri Bakanlığı'na yeni bir ismin getirilmesi de seçenekler arasında. Bu seçenek ön plana çıkmıyor.

4 Babacan'a bağlı birimlerin, Başbakan Yardımcısı Şener'e aktarılması ve yeni bir ekonomi bakanlığı kurulması formülü de masada duruyor.
Haberin fotoğrafları