kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Küresel M.Ali!..

KÜRESEL ısınmayla mücadele yolunda müthiş çalışmalar var. Ne akla hayale gelmez önlemler tavsiye ediliyor.. Mantıksız geliyor insana ama, doğru.. "Buncacık şeyden ne çıkar" demeyin. Damlaya damlaya..
Örnek.. Ampulleri değiştirip, soğuk ampullerle daha az enerji kullanmak.. Bir ampul değil.. Milyarla ampul değişirse..
4x4 arabalardan cayıp, küçük motorlara yönelmek..
Andante çok iyi bir klasik müzik dergisi.. Her ay keyifle okurum.. Son sayısında, M.Ali Alabora'dan bir tavsiye var bu konuda..
"Bol bol müzik dinleyerek, küresel ısınmayla savaşabiliriz" diyorlar, piyanist Emir Gamsızoğlu ile söyleşi şeklindeki sayfalarında..
Şimdi bol müzik küresel ısınmaya niye iyi geliyormuş, iyi bakın..
Birincisi.. Müziğin bitkilerin gelişmesine yardımcı olduğu tezi var ya.. M. Ali evindeki bitkilerde denemiş ve doğrulamış.. Bol müzik, daha sağlıklı bitki.. Bitkiler ne yapıyor, havadaki karbon di oksiti?.. Oksijen ve karbona ayırıyor. Karbonu kendi tutuyor, oksijeni havaya salıyor. Peki küresel ısınmayı yapan ne?..Havadaki karbon di oksit.. Tınnn. Jetonun biri düştü.
İkinci jeton.. Enerji sarfını azaltırsak, havaya salınan karbon di oksiti azaltırız, orası tamam..
Peki bol müzik dinlersek..
Diyelim bir büyük salonda toplandık, müzik dinliyoruz.. Evlerimizde enerji tüketmiyoruz o anda.. Bin kişilik tasarruf.. Bu saatler boyunca cep telefonlarını da kullanmıyoruz.. Bir tasarruf daha.. Düştü mü ikinci jeton da..
Gülmeyin..
Güle güle bu hale getirdik dünyayı..
Küresel ısınma işi ciddi.. Çok ciddi..