kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Orgeneral Saygun'dan Gül adaylığı yorumu

ANKA
Yeni Haber
Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesiyle ilgili olarak, TSK'nın görüşlerinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından dile getirildiğini belirterek, "Onun dışında benim söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

İsrail'in bağımsızlığının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona katılan Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, gazetecilerin Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Orgeneral Saygun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüşlerinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt tarafından açıklandığını belirterek şunları söyledi:

"Onun dışında benim söyleyecek bir şeyim yok. Orada ifade edildiği gibi Cumhurbaşkanı'nın, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Anayasa ile belirlenmiş olan temel niteliklerini, yani laik, demokratik, sosyal devlet ideallerine sözde değil özde bağlı olması ve bunun tutum ve davranışlarına yansıtması olarak ifade edildi. Bunun dışında benim söyleyeceğim bir şey yok."

Saygun, "başkomutan eşinin başörtülü olması" konusundaki soruya, "Bir şey söyleyecek halim yok. Sorduğunuz her sorunun cevabı var bu ifadenin içerisinde" diye yanıt verdi.