kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Cumhurbaşkanı Sezer koltuğu devretti

CHA
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenci ve öğretmenleri Çankaya köşkünde ağırladı. Görev süresinin dolmasına 22 gün kala koltuğunu sembolik olarak devreden Sezer, minik cumhurbaşkanının koltuğa bir an önce oturma heyecanı üzerine, "Dur acele etme seni oturtacağım" dedi. Minik cumhurbaşkanı Taylan ise koltuğa oturur oturmaz, Cumhuriyetin temel değerlerine ve laikliğe vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenci ve öğretmeleri Çankaya köşkünde misafir etti. Çeşitli kentlerden gelen öğrenciler hazırladıkları Şiiler ve halk oyunları ile renkli görüntüler sergilediler. Cumhurbaşkanlığı süresinin bitirmesine 22 gün kala, koltuğunu sembolik olarak 10 yaşındaki, Yahya çavuş ilköğretim okulu öğrencisi İhsan Taylan Özver'e devreden Cumhurbaşkanı, minik Taylan'ın cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmak için aceleci tavrını ve "Koltuğa ben oturmayacak mıyım" sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Sezer, minik Taylan'a, "Dur acele etme seni oturtacağım" diye seslendi.

Büyük bir heyecan içinde Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan minik Taylan, Cumhuriyetin temel değerleri ve laikliğe vurgu yapan kısa bir konuşma yaptı. Basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sorularına politik cevaplar veren minik Taylan, bir basın mensubunun, "Sayın cumhurbaşkanım sizden sonra Çankaya'da eşi başörtülü olan bir cumhurbaşkanı olmasını nasıl değerlendirirsiniz" sorusuna minik Taylan, "Bana günün anlam ve önemine ilişkin sorular sorun" diye cevap verdi.

Vekil cumhurbaşkanı olarak, Çankaya köşküne getirilen Cebeci İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Naz isimli öğrencinin, "Ben Türk kadınını temsilen buradayım" sözleri salondakilerin kısa süre gülüşmesine neden oldu. Topluluk minik Hilal'i bu sözlerinden dolayı alkışladı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencileri, köşkün salonunda kabul eden ve öğrencilerle ve öğretmenlerle birlikte fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Sezer, salona girişinde çocukların yoğun alkışları ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Sezer kabulde yaptığı konuşmada, "Ulusal tarihimizde çok önemli bir kilometre taşını oluşturan bu özel anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan, coşkunuzu ve sevincinizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli simgelerinden olan Çankaya Köşkü'ne, Yüce Atatürk'ün mekanına hoş geldiniz" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Sezer, sözlerine şöyle devam etti: "Bayramlara anlam ve değer katan, yurttaşların yürekten paylaştıkları ortak coşkular ve sevinçlerdir. Bugün yine, büyük bayramlarımızdan birini, coşkuyla, ortak duygu ve düşüncelerde kenetlenerek, gönülden gelen bir istekle kutluyoruz. Sizlerin varlığı Ulusça sevincimizi daha da artırmaktadır. Sizler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın anlamının bilincindeki kuşaklar olarak aydınlık Türkiye'yi simgeliyorsunuz. En önemli zenginliğimiz siz çocuklarımızla ve sizleri büyük özveriyle yarınlara hazırlayan toplumumuzun yol göstericisi değerli öğretmenlerimizle övünüyoruz. Bugün yüce Türk ulusunun mensubu olmanın kıvancını hep birlikte yaşıyor, bizlere tam bağımsız, ulus egemenliğine dayanan bir Cumhuriyet armağan eden Atatürk'e, dava arkadaşlarına, tüm kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize, sonsuz gönül borcu duyuyoruz." dedi.

Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük anlamlarla yüklü olduğuna vurgu yaparak, 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına aracılık eden çocuk bayramı olduğunu belirtti.

Çankaya'daki programa Şehit polislerin çocukları da getirtildi. Cumhurbaşkanı Sezer, şehit polis çocukları ile özel olarak ilgilendi. Cumhurbaşkanı Sezer'de Çankaya köşkünde ağırladığı miniklere özel olarak hazırlanmış hediyeler dağıttı.

Programa Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı. Köşkte çocuklarla fotoğraf çektiren Sezer, programın sona ermesinin ardından basın mensuplarını yanına çağırarak önce hatıra fotoğrafı çektirdi, ardından da basın mensuplarına pişmaniye ve çikolata ikram etti.