kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
SABAH
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Komando onbaşı İkram Cirit

Bingöl ve Hatay'da 1 er, 1 korucu şehit

Mehmet YALNIZAN
Bingöl'ün Genç ilçesindeki çatışmada 1 er, Hatay'ın Dörtyol ilçesi kırsalında da silahlı saldırıya uğrayan 1 köy korucusu şehit oldu..
Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 er şehit oldu. Çatışma sürerken mayına basan bir er ise yaralandı. Genç ilçesi kırsal kesiminde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri Bayramlı köyü yakınlarında bir grup teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin 'Teslim ol' çağrılarına teröristler ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte 49. İç Güvenlik Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli piyade komando onbaşı İkram Cirit şehit oldu. Çatışma sürerken er Hamdin Önen, teröristlerin önceden yola döşediği mayına bastı. Mayının patlaması sonucu yaralanan er Önen, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehit olan onbaşı İkram Cirit'in cenazesi Bingöl'de düzenlenen törenin ardından memleketi Eskişehir'e bağlı Kıraldan köyüne gönderildi. Bölgede operasyonların hava destekli olarak sürdürüldüğü belirtildi.

KÖY KORUCUSU ŞEHİT
Hatay'ın Dörtyol ilçesi Payas beldesi kırsalında da köy korucusu Mikail Çetin (33) ve çobanlık yapan kardeşi Mehmet Çetin (30) terör örgütü PKK/Kongra-Gel mensuplarının silahlı saldırısına uğradı. Amanos Dağları Kozludere Köyü yakınlarında saldırıya uğrayan Mikail Çetin hayatını kaybederken, kardeşi Mehmet Çetin ayağından yaralandı.