kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
SABAH
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Vahşetin zanlılarına örgütten tutuklama

Malatya'daki vahşetin 4 zanlısına olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Tatbikattan sonra adliyeye çıkarılan11 zanlının 4'ü örgüt kurma,1'i örgüte yardım suçlamasıyla tutuklandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Vahşetin zanlılarına örgütten tutuklama
Malatya'da geçen hafta bir yayınevine baskın yaparak 1'i Alman 3 kişiyi acımasızca öldürdükleri ileri sürülen 4 zanlıya, önceki gece olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Tatbikatın ardından adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 4'ü 'terör örgütü kurmak ve üye olmak', 'terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde adam öldürmek' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından, 1'i 'terör örgütüne yardım etmek' suçundan tutuklandı. 18 Nisan Çarşamba günü Zirve Yayınevi'nin irtibat bürosuna girip Alman uyruklu Tilman Geske, Uğur Yüksel ve Necati Aydın'ın boğazlarının kesilerek öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan 1'i genç kız 11 zanlı, önceki gün saat 18.00 sıralarında Beydağı Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti. Daha sonra gözaltında bulunan zanlılar; Salih Gürler, Cuma Özdemir, Abuzer Yıldırım ve Hamit Çeker, gece saat 01.00 sıralarında olay yerine götürüldü. Zanlılara tatbikat yaptırıldı.

'AKREPLERLE' GETİRİLDİLER

Polis yeleği giydirildiği görülen 4 zanlı, "Akrep" adlı zırhlı araçlarla olay yerine getirildi. Tek tek yayınevi bürosuna çıkarılan zanlılar olayın nasıl meydana geldiğini anlattı. Yeniden olay yerine gelmenin şokuyla titredikleri ve bir süre konuşamadıkları öğrenilen zanlıların, Emre Günaydın'ı suçlayıp, "Bizi arayıp çağırdı. Cinayet işleyeceğimizi bilmiyorduk. Bıçakları korkutmak amaçlı aldığımızı düşünüyorduk. Ama o ilk önce Alman Geske'yi öldürdü. Biz sadece tuttuk" dedikleri öğrenildi. Tatbikat yaklaşık 2 saat sürdü. Dün sabah 07.00 sıralarında ise 1'i kız 11 zanlı, adliyeye sevk edildi. Zanlılar adliyeye bodrum katından sokuldu. Duruşmanın ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan 11 zanlıdan, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Abuzer Yıldırım ve Hamit Çeker'in 'terör örgütü kurmak ve üye olmak', 'terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde adam öldürmek' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından, tedavi altındaki Emre Günaydın'ın sevgilisi T.I.'nın ise 'terör örgütüne yardım etmek' suçundan tutuklandıkları, diğer 6 zanlının ise şu an için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. Olayla ilgili olarak soruşturmanın sürdürüldüğü ifade edilirken, sanıkların avukatı Kadir Pektaş, duruşmada sanıkların birbirlerini suçladıklarını, genel olarak suçlamaların Emre Günaydın'a yöneldiğini söyledi.

ALMANYA DAVA AÇACAK
Öte yandan Alman hükümetinin, Alman Büyükelçiliği aracılığıyla İçişleri Bakanlığı'na, öldürülen Alman vatandaşı Tilman Geske'nin iyi korunamadığı gerekçesiyle dava açmaya hazırlandığı öğrenildi. Olaydan sonra Malatya'ya gelen Büyükelçilik yetkililerinin Geske'nin eşiyle görüştükten sonra Ankara Barosu'ndan 3 avukatla anlaştığı bildirildi. Alman Büyükelçiliği'nin ceza davasına müdahil olacağı da belirtildi.
Haberin fotoğrafları