kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Okulda buruk 23 Nisan kutlaması

Yeni Haber
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 14 Nisanda Aksaray yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 1 öğretmen, 4 öğrenci ve çok sayıda velisini kaybeden İzmir Zafer İlköğretim Okulunda buruk şekilde kutlandı.

Zafer İlköğretim Okulundaki tören, büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla trafik kazasında ölenlerin anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Törenin açılışında konuşan Okul Müdürü Süleyman Karabulut, bir öğretmeni ve 4 öğrencisin kaybeden okulun bayram öncesinde büyük bir acıyla sarsıldığını hatırlattı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin ölüm haberini aldığında yaşadığı acıya rağmen ''Devletin planladığı hiç bir şey ertelenemez'' diyerek programını iptal etmediğini ve görevine devam ettiğini kaydeden Karabulut, öğrencilere ve velilere hitaben şunları söyledi:

''Biz bir dükkan, market, bir ticarethane değiliz. Kapımızı 'Taziyemiz var' diyerek kapatamayız. Acımızı yüreğimize koyar, devam ederiz. Bu çocuklar bizden bir şeyler öğrenmek istiyor. Eğitim istiyor. Yüreğimizde acımızı hissetsek de görevimize devam etmek mecburiyetindeyiz.''

Karabulut, öğrencilerin hazırladıkları gösterileri, yaşanan acı olay nedeniyle kutlama programından çıkardıklarını sözlerine ekledi. Karabulut'un konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu. Töreni öğrencilerin yanı sıra veliler de izledi.

(AA)