kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

7 yılda 344 kişi din değiştirdi

Yeni Haber
İçişleri Bakanlığı'na göre 1997-2004 yılları arasındaki 7 yılda 344 kişi Müslümanlıktan başka dinlere geçmiş. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Türkiye'de misyonerlerin sayısının belli olmadığını söyledi.

Bakan Aksu, 2005 yılında AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu'nun Türkiye'deki misyonerlik çalışmaları konusunda verdiği yazılı soru önergesini cevapladı.

Bakan Aksu, Türkiye'de misyonerlik faaliyetlerinin arttığı, kent merkezinde ve köylerdeki gençlerin din değiştirdiği konusunda basında zaman zaman haberlerin çıktığını belirtti.

"Din değiştirmek kişinin istek ve beyanına bağlıdır." diyen Aksu, " Kişinin din değiştirdiğini yetkili makamlara beyan etmesi halinde din değişikliği yapılmaktadır. Yetkili makamlara müracaat edilmediği takdirde din değişikliğinin bilinmesi mümkün değildir." dedi.

Aksu, şözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetini suiistimal eden bazı dini gruplara (Protestanlar, Yehova Şahitleri, Bahailer vb.) mensup yabancı uyruklu veya Türk vatandaşı olan şahısların yasalara aykırı faaliyetleri ile ilgili olarak, güvenlik birimlerince Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmaktadır. Türkiye'de misyonerlerin sayısı belli değildir.

Misyonerlerin sayısını tespit etmek de mümkün değildir. Misyonerlik faaliyetleri, gizlilik içinde yürütüldüğünden harcanan paranın miktarı konusunda net rakam vermek mümkün değildir."

1997-2004 yılları arasında İslam iken Hristiyan dinini seçen 338, İslam iken Musevi dinini seçen 6 kişi olduğunu anlatan Aksu, toplam 344 kişinin, din değiştirdiğini yetkili makamlara bildirdiğini söyledi.

Türkiye'deki misyonerlerin çalışma yöntemlerinin herkes tarafından bilindiğini savunan Aksu, "Misyonerler, daha çok yoksul ailelere ve çocuklarına, etnik, mezhep, kültürel açıdan farklı gruplar ile deprem, sel felaketi gibi doğal afetlere maruz kalan insanlara yönelik faaliyetlerde bulunmak suretiyle çalışmalarını sürdürmektedir" diye konuştu.

(CHA)