kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Diyanet: Malatya katliamı dinimize ihanettir

Yeni Haber
Kutlu Doğum Haftası açılış merasimi için Kahramanmaraş'a gelen Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Malatya'da İncil dağıtan yayınevine yönelik saldırıyı kınadı.

Bardakoğlu, "Malatya'da yaşanan hunharca katliamı bizim için yüz karası olduğunu dinimize en büyük ihanetlerden biri olduğunu ifade etmek istiyorum. Böyle bir katliamı onaylamak mümkün değildir." dedi.

Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır'ı ziyareti sırasında konuşan Bardakoğlu, Malatya'da yaşanan olayların insan sevgisine daha fazla önem verilmesi gerektiğini bir kez daha öğrettiğini belirtti.

İnsan sevgisinin öncelikle içe sinmesinin gerektiğini dile getiren Bardakoğlu, bu konuyu yılmadan usanmadan anlatmaya devam edeceklerini kaydetti.

Malatya'daki olayları da camia olarak kınadıklarını vurgulayan Bardakoğlu, "Peygamber Efendimiz (sav) rahmet peygamberiydi. Bize herkesi yaşı, cinsi, dili ne olursa olsun, herkesi sevmeyi öğretti." diye konuştu.

İnsan sevgisini işlendiğinde ülkede sulh, barış, güvenlik ve asayişin egemen olacağını belirten Bardakoğlu, Malatya'da yaşanan hunharca katliamın yüz karası olduğunu kaydederek, bunun dine yapılan en büyük ihanet olduğunu ifade etti.

"YENİ YETİŞEN NESİLLERE İNSAN SEVGİSİ AŞIMALIYIZ"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Yeni yetişen nesillere insan sevgisini daha fazla aşılamalıyız'' dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmak için Kahramanmaraş'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Vali M. Niyazi Tanılır'ı
makamında ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı.

Ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bardakoğlu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla her yıl bir ilde seminer ve bilimsel toplantılar yaptıklarını söyledi.

Bu yıl seçilen konunun ''Hazreti Peygamberi anma, anlama, sevme ve insan sevgisi'' olduğunu ifade eden Bardakoğlu, ''Gönlüm isterdi ki bu konuyu işlerken her yerde, dünyanın her yerinde insan sevgisi egemen olsun, ama önceki gün Malatya'da olan olaylar, dünyanın her yerinde olup bitenler, insan sevgisine daha çok vurgu yapmamız gerektiğini, insan sevgisini önce içimize sindirmemiz gerektiğini ve ırkı, dini, dili, cinsiyeti ne olursa olsun insanı sevmemiz gerektiğini bir kez daha bize öğretmiş oldu'' dedi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, şöyle devam etti:''İnşallah biz bu konuyu yılmadan ve usanmadan işlemeye, anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü, Peygamberimiz rahmet peygamberi idi. Bize herkesi yaşı, dini, dili, ırkı, cinsi ne olursa olsun herkesi sevmemiz gerektiğini öğretti. Tabiatı ve mahlukatı sevmeyi öğretti. Öyle olduğundan bizler 'yaratandan ötürü yaratılanı sevmeyi' öğrendik.İnşallah bu konuyu işleyerek ülkemizde sulh ve barış, güvenlik ve asayiş hakim olur, gönüllerimizi o sevgi kaplar. Peygamberimizin rahmeti dalga dalga toplumda yayılır. Onun için de ben Malatya'da yaşanan hunharca katliamın bizim için bir yüz karası olduğunu, dinimize, mukaddesatımıza, vatanımıza, milletimize en büyük ihanetlerden birisi olduğunu burada ifade etmek istiyorum.''

Ne adına olursa olsun böyle bir katliamı onaylamanın mümkün olmadığını, camia olarak bu katliamı nefretle kınadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Bardakoğlu, ''Ancak, yeni yetişen nesillere daha çok eğilmemiz gerektiğini, onlara insan sevgisini daha çok aşılamamız gerektiğini ifade ediyorum. İnşallah bu tür kötü örnekler son bulur da başkalarının eline İslamı, Müslümanları, Türk milletini kınamak ve karalamak için ucuz ve kolay fırsatlar vermemiş oluruz'' diye konuştu.