kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağar: Önce aday isim belirlensin

Uğur BECERİKLİ- ANKARA
Erdoğan, Ağar'dan oylamaya katılmalarını istedi. Ağar "önce aday ismi belirlensin" dedi..
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Cumhurbaşkanı seçimi sırasında 4 milletvekiliyle Genel Kurul'da oylamalara katılmasını isteyen Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Önce adayınızı belirleyin" dedi. Erdoğan ise "Somutlaşmış bir isim yok" dedi. Anavatan'la ortak hareket edeceklerini açıklayan Ağar, "CHP ile de görüşün" tavsiyesinde bulundu. Ancak Erdoğan "hakaretleri" gerekçe göstererek bir kez daha kapıyı kapattı.

İLK DURAK DYP
Erdoğan, ilk defa DYP'yi ziyaret ederek, C0umhurbaşkanlığı seçim sürecinde destek istedi. Saat 13.30'daki randevuya 5 dakika erken gelen Erdoğan'ı Ağar, asansörden inişinde sıcak bir şekilde karşıladı. Görüşmeye, AKP'den Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Genel Başkan Yardımcıları Dengir Mir Mehmet Fırat ve Hayati Yazıcı DYP'den Genel Başkan yardımcıları Celal Adan ve Nevzat Ercan'ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük ile Genel Muhasip Bahattin Şeker katıldı.

ÖZEL BİTKİ ÇAYI
45 dakika süren görüşme sırasında Ağar, konuklarına bal, elma, ayva ve karanfilden oluşan özel bitki çayı, ıhlamur ile çikolata ve kurabiye ikram etti. Almanya gezisini anlatan Erdoğan, gezi öncesi Almanya devlet televizyonunda KKTC'de TSK'yı işgalci gibi gösteren yayınlar yapıldığını öğrenince "Yayın kalkmadan uçaktan inmem" dediğini, bunun üzerine yayının kaldırıldığını söyledi. Gül de kamuoyuna açıklanan AB uyum paketine ilişkin bilgi verdi.

ERDOĞAN İSİM VERMEDİ
Daha sonra iki lider basının karşısına çıktı. Ağar, isim bazında tartışmak istemediklerini belirterek, "Somut bir isimle gelinmediği için GİK'i toplayıp, bu teklif üzerinde bir değerlendirme yapmayacağız. Kendileri aday belirleme konusunda süreci devam ettirdiklerini, bu konuda somutlaşmış bir isim olmadığını bize ilettiler" dedi. Ağar, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu ile ortak hareket etme konusunda mutabık kaldıklarını söyledi. Ağar, "Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yok. Meseleyi bir tahrik temeline getirmemek lazım" diyerek CHP'yi de uyardı. DYP'den ilk turda Meclis'te bulunmaları gibi bir istekte bulunmadıklarını aktaran Erdoğan, "Zaten ben haddi tecavüz ederek böyle bir şey söyleyemem. Kendileri de 'Hukuk çerçevesinde ne gerekiyorsa yapacağız, mahkemeye gitmeyeceğiz' dediler" dedi.