kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan, Elazığ’dan gelen 101 yaşındaki dedeye ilgi gösterdi.
İLİŞKİLİ HABERLER
Bullet
Miting yorumu: Altı sıfır attığımız banknotlar gibi

Miting yorumu: Altı sıfır attığımız banknotlar gibi

Zübeyde YALÇIN - Hülya KARABAĞLI / ANKARA
Erdoğan AKP grup konuşmasında, 'Cumhuriyet Mitingi'ne 1 milyon kişinin katıldığı iddialarını değerlendirdi: Aman yarabbi, milyonlar falan. Bizim 6 sıfır attığımız banknotlar gibi. Biz bu işin kompetanıyız. Rakam uçuk..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı 14 Nisan'da Ankara'daki Tandoğan Meydanı'ndaki "Cumhuriyet Mitingi"ne 1 milyon kişinin katıldığı yorumları için "Aman yarabbi, milyonlar falan. Biz bu işin kompetanıyız. Rakam uçuk" dedi ve "81 ilden bindirilmiş kıtalar" nitelemesinde bulundu.

ÖZAL'I ANDI

Erdoğan, AKP grubundaki konuşmasında ağırlıklı olarak Çankaya seçimine değindi ve şu mesajları verdi:

* SEÇİM BOYACI KÜPÜ DEĞİL:
Bazıları 3 yıldan beri seçim istiyor. Bu boyacı küpü değil. Biz devlet yönetiyoruz, bakkal değil.

* AMAN YARABBİ MİLYONLAR:
Toplandılar, bir araya geldiler. Aman yarabbi, milyonlar filan... Milyon da çok basite indi. Aynen bizim 6 sıfır attığımız banknottaki milyonlar gibi. Biz bu işin kompetanıyız. Ömrümüz ölçüp biçmekle geçti. Karadeniz Sahilyolu açılışına gelip bunu fotoğraflayıp koymuş olsaydılar, neyin ne olduğunu gayet iyi görürlerdi. 81 vilayetten bindirilmiş kıtalarla değil, o bölgenin insanlarının yürüyüşüydü o. Millet bunları yutmadı.

* KİŞİLERİ TABULAŞTIRMADIK: Demokratik eylemlere saygılıyız. AKP, kişilere değil, ilkelere bağlıdır. Kişileri tabulaştırarak yola çıkmadık.

* KİMSE GÖLGELEMESİN: Cumhurbaşkanı'nı krizlerin değil, istikrarlı büyüme için seçeceğiz. Cumhuriyetimizin, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin güvence altında olduğunu 70 milyon yürekten hissediyor ve biliyor.

* İDEOLOJİ ÇÖZÜM DEĞİL: 70 milyona sesleniyorum: Bu iş ideolojilerle çözülmez. Bunun bedellerini bu ülke ağır ödedi. Bu oyunu tekrar tezgâhlamak isteyenler, bilsinler ki bu millet bu oyuna gelen değil, onu bozan olacaktır.

* İKİ TÜRKİYE'Yİ REDDEDİ- YORUZ: Biz tek sesli Türkiye'den yana değiliz. Mitingi iki Türkiye olarak yansıtmak, ayrışma gibi göstermek, tek tip düşünmeyi sunmak bu ülkeyi tanımamak, anlamamaktır, kimsenin haddine değildir. Bunu kınıyor ve reddediyorum. Bizim kulağımız kendi sesimizle dolu değildir.

* HARİÇTEN GAZEL: Mitingde konuşanların da onların karşısında düşünenleri hazmetmeleri gerekir. 'Biz ne dersek o olacak' yok. Hiçbir zaman apolitik toplum özlemi içinde olmadık. Hariçten okunan gazeller yankı bulmayacak. 70 milyon vatandaşımızla ülkemizin, cumhuriyetimizin, demokrasimizin sahibiyiz, biz buradayız. Bu ülkede kimse kimseye misafir muamelesi yapamaz. Hepimiz ev sahibiyiz.