kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Mumcu: İstekli ama kararsız...

Osman AYDOĞAN- ANKARA
Erdoğan 2 yıllık küslükten sonra ayağına gittiği Mumcu'dan, Köşk seçimi için destek talep etti..
Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin liderler turuna çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan, DYP ile birleşme çalışmaları yürüten ve birlikte hareket etme kararı alan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'dan beklediği yanıtı alamadı. Mumcu görüşmeyle ilgili olarak "İntibam adaylık konusunda arzulu, istekli olduğu. Ama karar veremediğini düşünüyorum" dedi. Erdoğan'ın Genel Kurul'da oylamaya katılma isteği karşısında "Ne iktidarın ne muhalefetin dümen suyuna gireceğiz. Ama köşeye sıkıştırma taktiği de uygulamayacağız" dedi.

2 YILLIK KÜSLÜK

Başbakan Erdoğan, AKP ve bakanlıktan istifa edip Anavatan'ın başına geçmesinden sonra 2 yıldır hiç görüşmediği, hatta Meclis'teki konuşmalarını bile dinlemeyerek ipleri kopardığı Erkan Mumcu'yu Genel Merkez'de ziyaret etti. Ağar'ı ziyaretinde kendisine eşlik eden heyetle birlikte Anavatan'a giden Erdoğan'a Mumcu çay ikram edip, kapıda karşıladı. Çay ikramında "Rize ekonimisine faydamız olsun" diye espri yapan Mumcu'ya Salih Kapusuz "Bizi bir çayla mı göndereceksin" diye takıldı. Mumcu'ya görüşmede Genel Başkan Yardımcıları Edip Safter Gayldalı ve Mehmet Keçeciler, Grup Başkan Vekili Süleyman Sarıbaş ile Serpil Yıldız eşlik etti. Kurmayların hiç konuşmadığı, Erdoğan'ın soğuk durduğu görüşmede, Anavatan lideri Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi yönündeki isteğini tekrarladı.

KRİTERLER BELLİ
Görüşmenin ardından basının karşısına çıkan Başbakan Erdoğan, Arınç'ın "Cumhurbaşkanı dindar olmalı" kriterine katılıp katılmadığı sorusuna ise, "Kriter Anayasamızda belirlenmiştir. Anayasa'da Cumhurbaşkanı'nın nitelikleri neyse aynı nitelikleri benimsiyorum" karşılığını verdi.

KIRGIN DEĞİLİM
Anavatan lideri Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin kendilerinden herhangi bir destek istenmediğini belirtti. Mumcu, Erdoğan ile 2 yıllık kırgınlık konusunda ise "Benim hiç kimseye hiçbir zaman bir kırgınlığım söz konusu değildir" dedi. Mumcu, Erdoğan'la görüşmesi sonrası SABAH'ın "Nasıl bir intiba edindiğine ilişkin" sorusuna şu yanıtı verdi: "İntibam adaylık konusunda arzulu, istekli olduğu. Ama karar veremediğini düşünüyorum. Bunun ötesinde bir şey diyemem." Mumcu'nun kurmayları ile görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede ise "367 konusunda sıkışmış kalmış. Onu aşmakta zorlanıyor"dediği öğrenildi.