kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Kerem Tunçeri, ULEB Kupası zaferini Türk bayrağıyla kutladı
Yeni Haber
Basketbolda erkekler Avrupa ULEB Kupası'nı kazanan Real Madrid'in tek Türk oyuncusu Kerem Tunçeri, kupa zaferini Türk bayrağıyla kutladı.

Belçika'nın Charleroi kentinde oynanan final maçında Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımını 87-75 yenerek tarihinde ilk defa bu kupayı müzesine götüren Real Madrid'in başarısında Kerem Tunçeri de büyük rol oynadı.

Maçın bitiş düdüğünün çalmasının ardından salonda bulunan menajeri, kız arkadaşı ve Türkiye basketbol camiasındaki yakın arkadaşlarından oluşan gruptan Türk bayrağını alarak, salonda zafer turu atan Kerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Sezon başından bu yana çok iyi bir performans sergiliyoruz. Bu başarıyı hak ettik. Türk bayrağını da kupanın yanında dalgalandırmak benim için onur vericiydi'' dedi.

Real Madrid'in çok büyük bir kulüp olduğunu ve Avrupa'da hep final maçları oynadığını kaydeden Türk basketbolcu, ''ULEB Kupası'nı kazanmanın en önemli yanı gelecek yıl Avrupa Ligi'ne katılmayı garantilememiz oldu. Aynı başarıyı gelecek yıl Avrupa Ligi'nde de yakalamak istiyoruz. 2008'de Avrupa Ligi'nin final maçlarının Madrid'de yapılacak olması da bizim için avantaj'' diye konuştu.

Bu arada ULEB Kupası'nın kutlamalarına bugün Madrid'de devam eden Real Madrid takımı, Madrid Özerk Yönetimi ve Madrid Belediyesi tarafından kabul edildi. Kulübün ayrıca basketbolcular ve teknik heyet için bu akşam kupayı kutlama yemeği vereceği açıklandı.

Öte yandan Real Madrid'de 1 yılı opsiyonlu, daha 2 yıllık sözleşmesi bulunan Kerem, Avrupa'dan ciddi transfer teklifleri almasına rağmen Madrid'i sevdiğini ve burada kalmak istediğini belirtti.

TAULU SERKAN ERDOĞAN SAKATLANDI

İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria takımında forma giyen Türk basketbolcu Serkan Erdoğan'ın sakatlandığı ve 2 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

TAU kulübünden verilen bilgide, antrenman sırasında düşen Serkan'ın sağ uyluk kemiğinde ciddi bir zorlama olduğu, kemik içinde ödem oluştuğu belirtildi. Ayrıca Serkan'ın bugün sağlık kontrollerinden geçirildiği ve kaslarında da küçük yırtılmalar tespit edildiği kaydedildi.

Avrupa Ligi'nde 4'lü finale kalan TAU, ACB Ligi'nde 2. sırada yer alırken, kritik bir dönemde en skorer oyuncularından birini kaybedecek.

(A.A)