kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Memo & Hido dönsün
Efes Pilsen'in yıldızı Kerem Gönlüm, NBA'deki iki arkadaşı Mehmet ve Hidayet için çağrı yaptı: "Milli Takım onlarla birlikte daha fazla güçlenir"..
Efes Pilsen ve Milli Takım'ın en önemli parçalarından biri Kerem Gönlüm... Atletik yetenekleri ve ribaundlardaki başarısı ile San Antonio Spurs'un antrenörü George Popovich'in bile hayranlığını kazanan ancak NBA'in kapısından dönen Kerem, şimdi kendi deyimi ile olgunluk çağını yaşıyor. Ataköy'deki evinin kapılarını SABAH'a açan milli basketbolcu ile Efes Pilsen'den başlayıp, Avrupa'dan NBA'e kadar uzanan bir konuşma yaptık. - Sana göre Efes Pilsen'in bu yıl yaşadığı inişli çıkışlı grafik neden kaynaklandı? Geçen seneki kadromuz, özellikle yerliler çok değişti. Alışılagelmiş Efes Pilsen sisteminin dışında hücuma yönelik transferler yapıldı. Bunların uyumu uzun sürünce problemler yaşanmaya başladı. Türkiye'de de lig ve kupada şansımız hala devam ediyor ama maalesef Avrupa'da ikinci turda elendik. Avrupa'da özellikle ilk turda çok kritik maçlar kaybettik. Evimizde kaybettiğimiz maçlar da bize çok pahalıya patladı.
- BEKO Basketbol Ligi'ni nasıl değerlendiriyorsun?
Ligin kalitesi yavaş yavaş artıyor. Ülker grubunun Üç Büyükler'le anlaşmasıyla rekabet oluştu. Telekom da Ankara'dan atak yaptı. Lig çok zevkli hale geldi. Takımlar üst düzeyde mücadele ediyorlar.

'ŞANSIMIZ DA YAVER GİTTİ'

- Milli Takım Japonya'dan beri hiç toplanmadı. Bu sence bir eksik mi? Dünya 6'ncılığı bazı kesimlerce başarı olarak görülmeyebilir. Ancak NBA oyuncularımız yoktu ki, bunlar 12 Dev Adam'ı dev yapan isimlerdi: Hidayet ve Mehmet.Ama biz Bormio'daki hazırlık kampında gördük ki, mücadele edersek kazanabiliriz. Aramızda, 'Mücadele edelim, kaybetsek bile formamızı terletip Türk halkını sevindirelim' dedik. Şansımız da yaver gitti açıkçası. Ama bu başarıdan sonra da gündemde kalamadık. Belki kamp ve milli maçlarla bu sağlanabilirdi. - Mehmet ve Hido'nun dönmesi takımı nasıl etkiler? Sırbistan'daki maçlardan sonra Memo çok eleştirildi. Bunu hak etmemişti. O dönemde şanssızdı. Biz bu kadro ile Japonya'da 6'ncı olduk ve iki NBA oyuncumuz yoktu. Rakiplerimizinkiler ise oradaydı. Mehmet ve Hidayet ile daha fazla güçleniriz ama Japonya havası yakalanır mı zaman gösterecek.

'AVRUPA'YA GİDEBİLİRİM'
- Avrupa'ya gitmeyi düşünüyor musun? Ben de kendi açımdan maddi-manevi doyuma ulaşamazsam gitmeyi düşünüyorum. Burada 5-10 kişiye maç oynuyoruz. Avrupa liglerindeki maçları izliyoruz, 10 bin kişiye oynuyorlar. Kaya ile Serkan atmosferi anlatıyorlar, çok farklı. Efes ile 1 yıllık daha kontratım var ama askerliğim için Avrupa'ya gitmeyi düşünüyorum. Ülker'de geçen 6 yılın ardından basketbolu da Efes Pilsen'de yeni yeni öğreniyorum. Şu an olgunluk dönemim başladı.
- Yabancı sınırlamasının kaldırılması hakkında ne düşünüyorsun? Yabancı sınırlaması serbest bırakılırsa Türk basketbolu kötüye gider. Çünkü gençlerin önü kapanır. Ama başarı için bakıyorsunuz, Tau Ceramica'nın 10 tane yabancısı var. İspanya'da yabancı serbest Dünya Şampiyonu oldular. Belki de başarının anahtarı da olabilir.