kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Korkuyorlar
FATİH DOĞAN
Beşiktaş Başkanı Demirören, Fenerbahçe'ye yüklendi: "Şampiyonluk inancımız kişileri korkuttuysa, bu sistem bugün de vardı geçen sene de vardı. Kimse sistemi eleştirmesin."..
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, başkan ve yöneticiler olarak, tahriklere kapılmadan, futbolun sadece sahada oyun olduğunu gösteren açıklamalar yapmak zorunda olduklarını söyledi. Basın mensupları ile öğle yemeğinde bir araya gelen başkanın dikkat çeken sözleri şöyle:

* YARIN (bugün) Türkiye'nin birincisi ve ikincisi önemli kupa maçına çıkıyor. Biz başkan ve yöneticiler tahriklere kapılmadan, Türk futbolseverine futbolun sadece sahada oynanan oyun olduğunu gösteren açıklamalar yapmak zorundayız.

* BEŞİKTAŞ'IN rap rap tabiriyle gelen ayak sesleri, bizlerin şampiyonluğa olan inancı hep çarpıtılarak değişik yerlere çekildi. Ben Beşiktaş Başkanı olarak şampiyon olacağımıza inanıyorum. Bizim bu inancımız kişileri korkuttuysa, bu sistem bugün de vardı geçen sene de vardı. Kimse sistemi eleştirmesin.

* BİR
hafta evvel olan sistem, kırmızı kartı defans oyuncusu (Lugano'nun Ankaraspor maçında gole giden oyuncuyu düşürdüğü pozisyon için) görmedi diye iyiydi de, basit hakem hatalarından dolayı şimdi mi kötü oldu?

* HAKEM hatalarını tartışmaya çalışırsak, istifasını isteyeceğimiz o kadar çok hakem var ki, bu ligi bitiremeyiz.

* ADİL oyun düzeninde de şampiyon olacağız. Kimse gündem değiştirmesin. Sahasına çıksın oyununu oynasın. Artık Türk futbolu bunu istiyor, Türk kamuoyu bunu istiyor. Eğer 'Sistem değişti, Beşiktaş'a döndü' diyorlarsa, bu sistem kime dönüktü ki Beşiktaş'a döndü? Önce herkes bu soruyu sorsun.

BURSA'YA TARAFTAR GİDECEK

* F.BAHÇE'NİN açıklamasına cevap vermek istemiyorum. 2003-04 sezonunda konuşulunca hiçbir sorun olmuyor da şimdi mi sorun oluyor? Önce buna cevap vermeliler. Bizi kavganın içine çekemezler, kavganın içinde olmayacağız.

* BEŞİKTAŞ ve F.Bahçe forması giyen 4 çocuk ile F.Bahçe'yi dostane bir hava içinde ve çiçeklerle karşılaşacağız.

* ŞAMPİYONolursak, daha önce de söylemiştim, 4-5 yıl kimse bizden şampiyonluğu alamaz. Genç bir takımız.

* BEŞİKTAŞ kimseyi küme düşürmedi. Bursaspor taraftarı ilk maçta buraya gelmedi ama Ankaragücü maçına Bursaspor taraftarları geldiği için anlaşma bozuldu. Taraftarlarımız, Bursa deplasmanına gidecek.