kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Derbi notları
Zan'ın Rus talibi var
Rus kulübü Spartak Moskova Gökhan Zan'ın peşinde... Rus internet sitesi "Glavred. ru'', "Spartak, olağandışı ölçülere sahip Türk'ü alacak'' başlığıyla verdiği haberde, Moskova ekibinin Beşiktaşlı futbolcuyu kadrosuna katmayı planladığını belirtti. Haberde, Spartak temsilcilerinin Beşiktaş'ın Ç.Rize ile oynadığı karşılaşmada Zan'ı izleyerek rapor hazırladıkları kaydedildi. Milli futbolcuyu daha önce de İngiliz ekipleri takibe almıştı.

Dolmabahçe geçilmiyor!
Beşiktaş'ın en büyük kozu, İnönü Stadı olacak. Siyah-beyazlılar, bugünkü derbinin yapılacağı Dolmabahçe'de oynadıkları üst üste 11 resmi maçı da kazanmayı bildi. Beşiktaş, 7'si Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası, 1'i de UEFA Kupası olmak üzere kendi evindeki son 11 resmi maçta rakiplerine şans tanımazken, bu süre içinde toplam 25 gol atıp, kalesinde 7 gol gördü.

Demirören: 3 Yıldırım: 8
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş karşısında 8 galibiyet, 10 da yenilgi yaşadı. Beşiktaş ise, 30 Mayıs 2004'de yapılan kongrede ilk kez başkan seçilen kulüp başkanı Yıldırım Demirören yönetiminde, sarı lacivertli takım ile yaptığı 6 maçtan 3'ünü kazandı, 1'ini yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı.

Terim'in derbi dileği
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bugün oynanacak Beşiktaş- Fenerbahçe maçı için güzel futbol ve fair-play temennisinde bulundu. Terim, "Tek arzum herkesin stattan futbol konuşarak ayrılacağı bir ortam olmasıdır. Derbinin güzelliklerini yaşayalım ve bunun dışına taşmayalım. 100 yıllık rekabet keyifle sürsün" diye konuştu.

Olağanüstü önlemler
Derbi maç için geniş güvenlik önlemleri alınacak. Maç öncesi, sırası ve sonrasında toplam 2678 polisin yanı sıra Beşiktaş Kulübü'nün 350 özel güvenlik görevlisi de görev yapacak. Derbi maçtaki seyirci hareketlilikleri ayrıca 84 güvenlik kamerasıyla takip edilecek. Fenerbahçe'nin seyircisine, 1607 kişilik bölüm ayrıldı.