kapat
15.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

BU NASIL PROFESÖR

Prof. Akkaş, fakülteye sigara odası yapmak için iki ünlü müzisyenin tüm eserlerini yaktırdı. Gazi Üniversitesi'ndeki "kültür katliamı" yürekleri sızlattı. Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Prof. Salih Akkaş, Devlet Konservatuarı kurucusu Zuckmayer ile Adnan Saygun'un el yazması eserlerini yaktırdı. Alman müzisyenin özel eşyaları kül oldu. Öğrenciler bu olaya isyan etti. Boşaltılan oda, artık sigara içenlere tahsis edilecek. Tepkilere aldırmayan Prof. Akkaş, tarihi yok eden kararı için "Bu bir iş kazası" diyor. Üstüne üstlük, Alman Hoca'ya çamur atarak: "Zuckmayer, piyanosunu bir erkek öğrenciye hediye etti. Ne dediğimi anladınız mı?" Rektörlük olayla ilgili inceleme başlattı.
Tüm metin


SON DAKİKA'DA


Cehennemden zor çıktık
Kendimi Afganistan'a gitmiş bir savaş muhabiri gibi görüyorum. Galatasaray uğruna yaşadığım ikinci büyük olay bu aslında... Kopenhag'daki UEFA Kupası finali sırasında çıkan olaylarda da ayağımdan yaralanmıştım. Bu defa da kafama sayısız cop yedim ve birkaç sıyrıkla herşeyi çok ucuz atlattım.
TÜRKİYE'DE

Petrol müjdesi
Suudi Arabistan'da çıkan yüksek kaliteli petrolün, silüryen tabakasıyla Suriye ve oradan Türkiye'ye girdiği yolundaki varsayımları dikkate alan Türk ve Amerikan şirketleri, petrol üreticileri dünyasında "Wild Cat" (Vahşi kedi) olarak bilinen çok iddialı bir arama operasyonu için konsorsiyum oluşturdu.
EKONOMİ'DE

Nükleer tehdit
Beyaz Saray'da bu yılın ilk basın toplantısını düzenleyen Amerika Başkanı George W. Bush, terörizmden nükleer silah kullanımına, İsrail'den Saddam Hüseyin'e kadar birçok konuda zehir zemberek açıklamalar yaptı. Irak konusunda çok derin endişeleri olduğunu belirten Amerika Başkanı...
DÜNYA'DA

Devlette Eken psikozu yaşanır
Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Susurluk davasında yargılanarak 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Korkut Eken, olayını yorumlarken "Artık böyle görevleri kimseye yaptıramazsınız" dedi. Evren, Eken ve İstanbul'da soyguncuları öldürdüğü için tutuklanan koruma olaylarını SABAH'a değerlendirdi.
POLİTİKA'DA

Size uzanan eller kırılsın
Taraftarlar özellikle Hasan Şaş ve antrenör Eser Özaltındere'ye büyük ilgi gösterdi. Bir ara kalabalığın arasında kalan Hasan ezilme tehlikesi geçirdi. Taraftarlar "Dağ başını duman almış" diye başlayan Gençlik Marşı'nı hep bir ağızdan söylerken, "Gerçek Avrupa'ya hoşgeldiniz" pankartı açıldı.
SPOR'DA

Yeni bir iş buldu
Yeni bir aşk, yeni bir iş, yine gülecek bir neden lazım... Sertab Erener'in yeni single'ının milyonları yerinden oynatan bu güzel şarkısı müzik listelerinin zirvesindeki yerini koruyor. Hayran kitlesini her geçen artıran güzel sanatçı ise bugünlerde tam da söylediği gibi yeni bir işe başlamanın heyecanını yaşıyor.
MAGAZİN'DE

Boşanmak erkeğin kimyasını bozuyor
Mahkemenin ayrılık kararını verdikten sonra erkeklerin kelimenin tam anlamıyla bunalıma düştüğünü söyleyen araştırmacılar, "Bilhassa ilk aylarda hıçkıra hıçkıra ağlamanın yanısıra, yastık kemirmek, cam çerçeve indirmek çok sık karşılaştığımız olaylar" diye konuşuyor. Boşanmadan sonra...
SAĞLIK'DA

İçecek dünyasının patronu işini neden bıraktı?
1955 Yılında Fruko şirketini kurarak, Pepsi üretim ve dağıtım işini 40 yıl boyunca sürdüren Tamek Holding'in büyük hissedarı Melih Sipahioğlu, Pepsi işinden çekildiğini bir açıklama ile önceki gün duyurdu ve ardı ardına sorular sorulmaya başlandı... Öyle ya, hangi patron, 7 Up, Yedigün, Fruko, Tamek...
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPUS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,354,969 1,364,502
MARK 610,000 615,000
EURO 1,190,611 1,198,988
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır