kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kadın dediğin herşeye mutlaka katlanır!

Fatma Teker, kendisini aldatan, döven kocasından boşandı. Tazminat az geldi temyize gitti. Ancak tuhaf bir kararla karşılaştı. "Kocasına küfretmiş, kusurlu, tazminat alamaz"
Yargıtay, karısını döven, hakaret eden, başka kadınlarla birlikte olan ve evini geçindirmeyen kocaya karısının küfür etmesini çok gördü. Karısına hayatı çekilmez hale getiren kocanın bu davranışlarıyla kadının sözlerini bir tuttu ve kadına tazminat ödenmemesi gerektiğine hükmetti. Olay Konya'da meydana geldi. Koca, Satılmış Teker 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde karısı Fatma Teker'den boşanmak için dava açtı. Davada kocanın karısını dövdüğü, bağımsız ev temin etmediği, hakaret ettiği ve başka kadınlarla ilişkiye girdiği, karısının da buna karşılık kocasına "Şerefsiz, o... çocuğu, kahpe" şeklinde küfür ettiği ortaya çıktı.

KUSURLU ÇIKTI
Mahkeme, çifti boşadı, Fatma Teker'in kocasından maddi-manevi tazminat almasına da karar verdi. Ancak Fatma Hanım'ın istediği miktar çok bulunmuştu, daha az bir tazminata hükmedildi. Bunun üzerine Fatma Hanım Yargıtay'da temyiz davası açtı. Başkan ve üyeleri arasında kadın bulunmayan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise verdiği kararda kocanın karısını dövdüğünü, hakaret ettiğini, aldattığını ve geçimini sağlamadığını hatırlattıktan sonra, karısının da kocasına küfrettiğini anımsattı ve şu hükmü verdi: "Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına sebep olan hadiselerde kadın da kusurludur. Kusurlu eş yararına maddi ve manevi tazminat verilemez." Kocasının hayatını zindana çeviren davranışlarına sadece küfür ile karşılık veren kadına tazminat verilmemesi gerektiği görüşünü savunan Yargıtay, koca Satılmış Teker'in temyiz başvurusunda bulunmaması nedeniyle bu konuyu bozma nedeni yapamadı. Ancak Fatma Teker'in tazminat miktarının artırılması talebini reddetti.

Kemal GÖKTAŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır