kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Her şey bu kadar ucuz mu?

Oyuncu Nurseli İdiz, geçenlerde konuk olduğu Gani Müjde'nin TV programında ağır konuşuyordu: 'İnsanlar emek vererek, kendini yetiştirerek değil kısa yoldan bir yerlere gelmenin fırsatını kolluyor. Yönetmenin yatağından geçmek yine geçer akçe.'
Gani Müjde hınzırca gülümsedi: 'Bu sözlerinle beni de töhmet altında bırakmıyor musun?' (Gani Müjde'nin ilk yönetmenlik denemesi Kahpe Bizans'ta Nurseli İdiz de rol almıştı!) Tabii bu işin esprisiydi. İdiz de zaten kısa yoldan, ucuz yolla 'medya yıldızı' olanları eleştirmekteydi.

İnsan düşünmeden edemiyor. Suçlu kim? Aşkta ve savaşta her yol mübahtır ilkesinden esinlenen yıldızcık mı, hem filmimi çekerim hem de biraz eğlenirim diyen yönetmen mi? Aslına bakılırsa alan razı veren razı olduktan sonra bizi pek ilgilendirmezmiş gibi geliyor.

Ama...

Genç kuşağı biraz gözlemleyerek bu durumun ne kadar vahim sonuçlar yaratabileceğini tahmin etmek hiç de zor değil. Sokaktan rasgele 10 genç kızı çevirin sorun ne olmak istersin diye. Çoğunluk, manken, oyuncu, şarkıcı gibi yanıtlar verecektir, hiç şaşırmayın. Oysa bundan 5-10 yıl önce bile mankenlik pek özenilecek bir iş değildi, hatta negatif anlamlar çağrıştırıyordu. Şimdi güzellik yarışmalarında çoğunlukla anneler babalar itekliyor kızlarını ön saflara doğru!

Yeni BBG Evi'ni seyrediyor musunuz? Bence orda ipin ucu kaçmış durumda. İlk BBG Evi'nden Tarık çıktı, ünlü oldu ya.. Bütün sesine güvenenler sanki bu programa başvurmuş. Devamlı izleyemiyorum. Ama ne zaman açsam benim şansım herhalde fasıla denk geliyorum! İnsanda biraz yaratıcılık olur. Bu memlekete sadece şarkıcı mı lâzım? Üstelik Tarık'ın müzikal altyapısı olduğu daha o zamandan belliydi. Oysa bunlarda altyapı filan da yok. Ne diyeyim, hayatta başarılar!

Her şeyin bu kadar ucuzmuş gibi görünmesi gerçekten sinir bozucu. Yanlış anlaşılmasın. Şarkıcı ya da manken olmayı eleştirmiyorum. Sadece yapılan işin iyi ve kaliteli olması gerektiğini düşünüyorum. Ama görünen o ki, böyle giderse elmalar ve armutlar iyice birbirine karışacak ve iyi eğitim almış ya da yetenekli olmanın hiçbir hükmü kalmayacak!



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır