kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Boşa kürek

Şükürler olsun! Çocuklarımız artık televizyon karşısında zehirlenmeyecek! RTÜK; çocukları ve gençleri zararlı yayınlardan korumak amacı ile ekrana gelecek programların üzerine koruyucu simge koyacakmış.

Yani... Çizgi diziler, yerli - yabancı sinema filmleri, diziler yayınlanırken ekranın bir köşesine bir grafik atılacakmış. Anneler, babalar bu grafiklere bakarak, o programın çocuklar tarafından gönül rahatlığı ile izleneceğini... Ya da anne babanın onayı olmadan ekrandaki yapımı çocuğun seyretmesinin sakıncalı olacağını... Veya, ekrana gelecek falan programı, çocukların - gençlerin mutlaka anne ve baba gözetiminde izlemeleri gerektiğini... Ve ekrandaki programların sadece yetişkinler için olduğunu, çocukların asla izlememeleri gerektiği o işaretlere bakarak öğrenebileceklermiş.

Bu bilgilendirici simgeler, hangi yayının, hangi yaş grubundaki çocuğu olumsuz etkileyebileceğini de gösterecekmiş.

Laf ola beri gele... Ben buna boşa kürek çekmek derim...

Çocuğu ekran karşısından kopartmak, bir anne baba için deveye hendek atlatmaktan daha zordur. Halkımızın büyük bölümü, televizyondaki bazı programların çocuğu zehirlediğinin farkında bile değildir. Daha kötüsü, evlerde, büyükler, çocuğun gözyaşı silahı ile onların istedikleri yapımları seyretmektedir. Ekranda vurdulu - kırdılı bir film varsa, baba, çocuğuna seslenmektedir: "Gel benim aslan oğlum, şu filmi birlikte izleyelim!".

Anne - baba ekrandaki simgeye bakacak, "Haydi yavrum, bu program sana göre değil" deyip, çocuğu yatağa yollayacak. Bugün için bu, bizim ülkede yüzde 80, yüzde doksan uygulanamaz. Zira; anne-baba, henüz o bilinçte değil... Önce anneleri babaları eğitelim, sonra o simgeyi ekrana getirelim.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır