kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Efes'e acı sürpriz

Euroleague 2. tur ilk maçında son şampiyonu ağırlayan Efes 25 dakika süper oynadı. 51-40 öne geçtikten sonra durdu. 66-54 geriye düştü. Son 4 dakikada canlandı ama rakibine yetişemedi
Kinder koçu Messina'nın maç öncesi söylediği, "Bu Türkler'in sağlam ve sert savunmasından korkuyorum" sözleri az daha başına geliyordu. Messina 1 hafta önce Efes ekolünden Ergin Ataman'ın elinden İtalya Kupası'nda ancak uzatmada kurtulmuştu. Maalesef Efes Pilsen, tarihinde ilk kez bir İtalyan takımına evinde mağlup oldu.

Korkmakta da haklıydı. Efes Pilsen, maç başına 83 ortalamalı Kinder'i 3.periyodun sonuna kadar nefis bir savunmayla 53 sayıda tutmayı başardı. Ancak ne olduysa o zaman oldu. Bu güzel savunmayı sağlayan Kaya ve Ömer'den Kaya yerine hiç varlık gösteremeyen Mehmet tercih edilince 3.periyotta 15-1'lik bir Ginobili-Frosini serisi aldığı maçı Kinder'e vermesine neden oldu Efes'in. İki oyuncu maçın kaderini değiştirebilir mi demeyin. Dün bunun en güzel örneğini gösterdiler.

Efes'in yolu açık
Bütün maçta takımına çok iyi savunma yaptıran Mahmudi, son oyuncu tercihlerindeki yanlışları da yapmasa Maccabi Tel Aviv, Ülkerspor galibiyetler serisine müthiş bir Kinder galibiyeti ekleyecekti. Ama olamadı. Efes Pilsen yoluna devam ediyor. Ancak bu çok önemli maçı kaybetmesine rağmen sezon başından daha iyi basketbol oynuyorlar.

Ve Efes Pilsen'in seyircisi giderek takımına coşkulu desteğini arttırıyor. Özellikle İstanbul'da bundan sonraki maçlarda böylesi bir destek yaşarsa Efes, 2 maçını da kazanır. Bu grupta herkes birbirini yenebileceği için Efes Pilsen'in arkasında olalım.

Ünal ÖZÜAK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır