kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ecevit sert çıktı

'Bazıları beni ölümün eşiğinde göstermekten özel zevk alıyor' Sağlığı ile ilgili haberlere kızan Başbakan, turp gibi olduğunu belirterek "Çok şükür sağlığım yerinde" dedi
Başbakan Bülent Ecevit, sağlık durumunun kötü olduğu yönündeki haberleri yalanlayarak, "Bazı çevreler beni ölümün eşiğinde göstermekten özel zevk alıyorlar. Bunu Allah'a bıraksalar daha iyi olur. Sıhhatim çok şükür yerinde" dedi. Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Ecevit, sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi: "İki gündür sağlık durumumla ilgili olarak gerçek dışı haberler yayınlanıyor. Güya solunum yetmezliği olacakmış. Başbakanlık, Oran ve Başkent Hastanesi benim için sürekli alarmdaymış. İlk müdahalenin yapılacağı ambulans hazır durumdaymış. Basında verilen bilgilerden, ilaç isimlerinden ve başka isimlerden benim haberim bile yok. Sabah değerli doktor Prof. Turgut Zileli telefon etti. Benim hakkında kendisiyle ilgili söylenenlerin çoğunun asılsız olduğunu söyledi. Bildiğiniz gibi yıllardan beri bazı çevreler beni ölümün eşiğinde göstermekten özel zevk alıyorlar bunu Allah'a bıraksalar daha iyi olur. Sıhhatim çok şükür yerinde hakkımda bu yalanları çıkaranlara da sağlık ve esenlik diliyorum."

AFGANİSTAN ŞARTLARI
Türkiye'nin Afganistan barış gücüne başkanlık etmesi için bazı şartları olduğunu da açıklayan Ecevit, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve Afganistan Başbakanı Karzai'nin bu şartlara sıcak baktığını söyledi. Ecevit 2 liderle yaptığı görüşme hakkında şu bilgiyi verdi:

"Bu görevi üstlenmemiz isteniyorsa elbette bazı koşullarımız olacaktır. Blair'e bunların bir özetini sundum. Makul karşıladı ve ABD Başkanı Bush'la görüşeceğini söyledi. Eğer görevi üstlenirsek askeri eğitime katkı bizden olacak, ama kendi vatanlarını koruma görevini bizzat Afgan savaşçılarının yerine getirmeleri gerekecek."

Bu arada İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar, Ecevit'e gönderdiği mektupta, Türkiye'nin AB'ye üyeliği yolunda önemli mesafeler alınacağına inandığını belirtti.

GRUPTA NELER OLDU?
DSP Grubunun basına kapalı bölümünde sözalan milletvekilleri hükümet ortağı MHP'li bakanları topa tuttu. İzmir Milletvekili Salih Dayıoğlu ve Hakkari Milletvekili Evliya Parlak, MHP'li Devlet Bakanı Tunca Toskay'ı Başbakan Ecevit'e şikayet ettiler. Milletvekillerinin eleştirilerini dinleyen Başbakan Bülent Ecevit, herhangi bir yanıt vermedi. Sınır ticareti konusuna değinen DSP Hakkari Milletvekili Evliya Parlak, Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Toskay'dan şikayet ederek şöyle dedi: "2001 yılında Hakkari Valiliği mazot ve fuel-oil dahil 56 çeşit mal önerdi. Dış Ticaret Müsteşarlığı bu listeden baston, darı gibi alanı satanı olmayan malların ticaretine izin verdi. Sizden temsil ettiğim Hakkari halkı adına yalvararak istirham ediyorum. 2002 yılı konusundaki karar MHP'li üç bakana bırakmayın."

Fatih ATİK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır