kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Geleceğin beyni

Yakın bir gelecekte vücuda takılacak çiplerle tüm sağlık problemleri anında görülecek. Hiç piyano çalmamış biri bile piyano çalabilecek
Bundan üç yıl önce Kevin Warwick adlı İngiliz profesör hareketlerini ve düşüncelerini kablosuz bir sistem aracılığıyla bilgisayarına iletebilmek amacıyla vücuduna silikon çipler yerleştirmişti. Çipler sayesinde bilgisayar Warwick'in nerede olduğunu takip ediyor ve odaya gireceği zaman kapıların ve ışıkların açılmasını sağlıyordu. Bu deneme hayatı her alanda değiştirecek gelişmelerin önünü açtı. 11 Eylül saldırılarından sonra arama ve kurtarma ekiplerine enkaz altında kalan kişinin yerini ve kimlik bilgilerini ileten çipler üretildi. Ancak uzmanlara göre çiplerin kullanımı bununla da sınırlı kalmayacak.

Vücudunuza yerleştirilecek çipler tüm hayati göstergeleri ölçecek. Bir gariplik tespit edildiğinde uydu aracalığıyla merkezi bilgisayarı uyaracak. Çipin sinyalleri sayesinde yeriniz belirlenecek ve olay yerine gelen sağlık görevlileri sağlık durumunuz, geçirdiğiniz operasyonlar ve alerjileriniz konusunda bilgi alabilecek. Tedavi görerek hastaneden çıktığınız zaman da faturalarla uğraşmanız gerekmeyecek. Elinize yerleştirilen çipleri bir tarayıcıya okutarak faturanızı ödeyebilecek, sigortacınızı bilgilendirebileceksiniz. Yani ilerde yanınızda cüzdan, kimlik kartı, kredi kartı gibi şeyler taşımanız gerekmeyecek.

HASTALIKLARI ORTADAN KALDIRACAK
İlerleyen yıllarda beynin hasarlı hücreleri de silikon çiplerle değiştirilerek depresyon, obezite, zararlı madde bağımlılığı gibi hastalıkların tedavisi de mümkün hale getirilecek. Çiplerin beyine gönderdiği sinyaller sayesinde baş ağrısı gibi sorunlar da kendiliğinden ortadan kalkacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır