kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sayın milletvekili tam adamına söylediniz!

HASAN YAŞAR ÖZFİDAN

Dahaf önce, "Sezerin Yetkilerini KIsıtlamayın." Başlıklı Re erandumu kaldırma çalışmalarını eleştiren yazıma olumsuz cevap veren Sayın Milletvekiline karşı yazmış olduğum cevap ve gelişmeleri aşağıda sizlerle paylaşmak istedim. Kendisi kim olduğunu bilir...

Size daha önce, yeni Anayasa değişikliği çerçevesinde Referandumun Kaldırılması hakkında "Referandumu Kaldırmayın." Başlıklı yazımı göndermem üzerine vermiş olduğunuz cevabi yazıyı, tam adamına gönderdiniz. Yazınıza cevap vermek zorunda kaldım. Şöyleki;

-Referandumun Ülkemizde uygulama alanı son derece kısıtlı olup, anayasanın Cumhurbaşkanına sunduğu 175 ci Maddesindeki " Cumhurbaşkanının Anayasa değişikliklerine ilişkin yasaları bir daha görüşülmek üzere TBMM ne geri göndermesi durumunda, meclis geri gönderilen yasayı üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu ile aynen kabul ederse, cumhurbaşkanı bu yasayı Halkoyuna sunabilir." Uygulama alanından başka uygulama alanı yoktur.

-Referandumun Nü usu az olan ve küçük ülkelerde uygulanılabilirliği ve kutuplaşmaya yolaçabileceği görüşünüze karşılık "Amerika Birleşik Devletlerinde 18. Yüzyılın sonlarından itibaren Anayasaların yapılmasında Referandum zorunluluğu getirilmiştir. Kaynak. Prof. Dr.. Fevzi Demir : Anayasa Hukukuna Giriş, İzmir 1998." Bilgisindede görüldüğü üzere Nufusu ve kapsadığı alanı büyük olmasına rağmen Amerika Birleşik Devletlerinde bile rahatlıkla kullanılmaktadır ve çeşitli Kültürlerden gelen insanları kutuplaşmaya yönlendirmemektedir.

-Sistemden şikayet etmek yerine çözüm üretmek ve siyasete girmek fikrine gelince. Sizi, eleştiriden önce çözüm üreten bir kişi olarak http://www.ekonomikcozum.com Adresindeki Sitemi sizi gezmeye davet ediyorum. Siyasi Partilere Girme işine gelince, ben bu işi 1993 Yılında Anavatanın Karşıyaka İlçe Teşkilatının Kurucusu olarak yaptım ve Siyasi Partilerdeki gerçekleri çok iyi bilmekteyim. Bunun için 05.03.2001. Tarihinde "Anavatanda Parti içi Demokrasi Yok." Başlığı altında yazdığım ve göndermekten son anda vazgeçmiş olduğum aşağıdaki yazımı okumanızı tavsiye ediyorum.

SAYGILARIMLA.

Hasan Yaşar Öz idan.

Ekonomist - Bilgisayar Programcısı.

05.03.2000.Sayin Hasan Ozfidan, Bildigim kadariyla referandum kaldirilmiyor, sartlari yeniden duzenleniyor. Ayrica, referandumun olaylastirilmasi yolundaki gorusunuze katilamiyorum. Malumunuz bu yontem ancak nufusu az olan ve kucuk ulkelerde uygulanabilen zor ve pahali bir is. Ayrica sadece iki cevapli bir soru soruldugu icin toplumu siyah-beyaz ayirimi temelinde kutuplasmaya yonlendiriyor. Yani Turkiye icin uygunlugu cok tartismali. Sistemden sikayet etmek baska sey, dogru cozum bulmak baska sey. Mevcut sistemden sikayet ederken iyi dusunmeden hemen onerilivermis bazi receteler, yagmurdan kacarken doluya tutulmamizla sonuclanabilir. Bence asil recete,insanlarimizin (ozelikle meslek sahibi kentlilerimizin) siyasete (yani siyasi partilere) daha yakin durmalari. Sivil toplum yontemleri veya itiraz yollari, siyasete baslamak antrenmani icin yeterli olabilir, ama surdurmek icin tek enstruman siyasi partiler. Partileri kotuleyyip ve onlarin disinda kalip siyaset yapmak, yumurtasiz omlet yapmak gibi bir hayal. Ama meslek sahibi kentlilerimiz bu hayali pek seviyorlar. Siyasi partiler herkese acik. Ama bu is cesaret, sebat, ozveri alan istiyor. Bunlari goze almadan, siyaset kotu, lider sultasi var, cok para istiyor alan gibi bahanelerle mucadelenin disinda kalmak ayda getirmiyor. Cunku bu ve benzeri bahaneler genellikle dogru degil. Bence soyleyecek sozu olan her meslek sahibi kentlimizin kollari sivayip bir sekilde siyasete girmesi lazim. Bana sorarsaniz, Demokrasi re erandumla degil, bu sekilde yerlesir.

Saygilarimla, ............... Milletvekili



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır