kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

LPG'li otolara bandrol kazığı

LPG'li bir araç sahibiyim. Nereden bu işe bulaştık bilmiyorum. Birden günah keçisi ilan edildik. Önüne gelen bizi tekmeliyor. Ekonomik gerekçelerle bu yola girdik. Aracımıza daha ekonomik olacağını düşündüğümüz için LPG taktırdık. Hem de bunu aracımızın zarar göreceğini bile bile günü kurtarmak pahasına yaptık.
Neyse, olanlar oldu, devletimiz benzinden kesilen gelirini kazanmak için, soygun yapar gibi bir liraya mal ettiği bu yakıtı, bize üç liraya satmaya başladı.

Bunun yaygınlaşmaması için de eline geleni yaptı...

Halen yapıyor da!..

Avrupa ülkelerinde ise çevreyi kirleten araçlara en ağır vergi ve cezalar uygulanır. Şu anda yaygın yakıtlar içinde en zararsız olanı LPG olduğu halde, devlet bizi ödüllendireceği yerde, sadece ve sadece kaynakları kısıtlanmasın diye bizi cezalandırıyor. Vergiler koyuyor, kaldırıyor vb...

Bu sene başında bildiğiniz üzere LPG'li araçların ilk bandrol ücreti 4 kat alındı. Ben 22.500.000 TL yerine 90.000.000 TL ödedim. Daha sonra bu karar, bizden gelen büyük tepkiler üzerine nasıl olduysa iptal edildi.

Ben paramı alamayacağımı zaten tahmin ediyordum. En azından 2. bandrol borcumdan, alacağım olur diye vergi dairesine gittim. Tabii ki olmadı. Biz nasılsa enayiyiz ya, onun için o para dursun sen borcunu öde dediler. Bende o sinirle ödemedim. Şimdi merak ediyorum, benim devlete ödemediğim 22 milyon 500 binin gecikme faizi, alacağım olan 6 ay önceki 67 milyon 500 bin liranın gecikme faizini sollar mı? Cevabını siz vermeyin, bırakın yine ben vereyim: Tabii ki sollar! Aptal yerine konmada ve söğüşlenmede deneyim sahibi olduğumuz için bu konularda da oldukça tecrübeliyiz. Boşuna dememişler, her toplum layık olduğu şekilde yönetilir diye... Cengiz Sezer



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır