kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

SABAH'a mektuplar

Ne yapacaksanız haydi şimdi yapın
Bu nasıl iştir anlamadım.Türkiye'nin değişik şehirlerinde muhtelif şiddetlerde depremler oluyor, tüm gazeteler önce bunu yazıyorlar, sonra hayat yeniden normale dönüyor.

Herkes biliyor ki, İstanbul büyük bir depreme gebe. Gazetelerden okuyoruz ki İstanbul'un zemin haritası yok. Okulların hastanelerin ve yolların durumu belli değil. Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Oğuz Gündoğdu'nun gazetede bir demecini okudum. Gündoğdu diyor ki, İstanbul'un depreme hazır olabilmesi için radikal tedbirler alınmalı. Bu ne demek. Bu İstanbul'da hasarlı ya da güçsüz tüm binaların yıkılıp yerine yenisinin yapılmasını gerektiriyor.Eğer insanların hayatı önemliyse bu yapılmalı...Yerel yönetimler popülizm yaparak bir yerlere varabilecek-lerine inanıyorlarsa diyeceğim hiçbir şey yok! Ama, olası bir İstanbul depreminde, Türkiye'nin Bangladeş seviyesine inip, yüzbinlerce ölüyü mezarlara taşımasına da gönlüm razı gelmiyor.

Ne yapılacaksa artık, bir an önce yapılmalı!İstanbul'u hem medeni bir şehir yapmak için bu şart, hem de İstanbullu'nun hayatı için... Saygılarımla..

Cihan Köseoğlu, İstanbul

Önce sen kirletme!
Çok şikayetçi olduğum bir konudan dolayı Türk gençliğine bir öneride bulunmak istiyorum. Ben 16 yaşında bir gencim ve çevremdeki, benim çağımdaki insanlar, çevreye karşı vurdumduymazca davranmaktalar.

Çöplerini, ellerinde tutma zahmeti gösterip, çöpe atmak yerine sorumsuzca yere atıyorlar. Özellikle turistlerin yoğun olarak geldikleri bölgelere bir bakın. Lütfen yabancı ülkelerden gelenlere sorumsuz Türk genci imajını vermeyelim.Ayrıca arabalardan dışarıya izmarit atılmıyor mu, gördükçe içim parçalanıyor. Hele geçen gün bir polis otosundan da benzer bir hareket tekrarlanınca ne yapacağımı bilemedim. Ayıp ki çok ayıp. Lütfen çevre konusunda daha dikkatli olalım. Emanete ihanet etmeyelim.İyi günler dileklerimle...

Ayhan Özşeker



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır