kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bir travestinin de bu ülke için savaştığını gösterdim

Travestİler kraliçesi olarak ünlenen Sisi, 28 Şubat'ın gizli kahramanı olduğunu iddia etti: 28 Şubat süreci benim yaptığım olaylarla başladı.
Uyanışa geçirdim ben herkesi... Fitili ateşledim, milli güvenlik teşkilatını, bürokratları ve milliyetçileri uyandırdım.

JİTEM kaynaklı dergide genel koordinatörlük yaptım. Ali Kalkancı olayını yakaladık. Emire Kalkancı ve Fadime Şahin'in ekrana çıkarılmasını sağladık

90'lı yıllarda 'Travesti Kraliçesi' olarak anılan, 2000'lerde ise organizatör sıfatıyla gündeme gelen Seyhan Soylu ya da nam-ı diğer Sisi, 28 Şubat'ın yıldönümünde ilginç iddialar ortaya attı. "Ben 28 Şubat'ın gizli kahramanıyım" diyen Sisi, "irticanın belinin kırılması" operasyonlarına yaptığı katkıyı, Zaman Gazetesi'nden Nuriye Akman'a anlattı. İşte en son Çanakkale Hapishanesi'nde yatan müteahhit Bedrettin Ekdi'nin oğluna düzenlediği bir milyon dolarlık sünnet düğünü ile aylarca gündemde kalan Sisi'nin, tartışma yaratacak 28 Şubat iddiaları:

* Bundan 6 yıl önce, sekiz ay Jandarma İstihbarat Teşkilatı'nın yayınlarında genel koordinatörlük yaptım. Dergide, istihbaratçılar, emniyetçiler ve askeriyeden emekli insanlar vardı.

* Derginin adı Strateji'ydi. Dergi adına Ali Kalkancı tarikatı için tesettüre girdim. Ali Kalkancı ve Emire Kalkancı olayını yakaladık. Aczmendi liderinin yakalanmasını Fadime Şahin ile Emire Kalkancı'nın ekrana çıkarılmasını sağladık. İstihbaratçılar, emniyetçilerle birlikte çalıştık. Tarikat içerisinde yaşanan çarpık ilişkileri deşifre etmek, dini sömürge aracı olarak kullananların maskelerini düşürmek için böyle bir şey hazırladık.

* Başka dosyalar da hazırlayıp sundum. MİT'in sahte dolar bastığını, Afganistan Başbakanı'nın buradaki mevcut bir başbakanımızla konuştuğunu ben hazırlayıp, sundum.

* Ben radikal kesimde cinsel kimliğe, kadına bakışı incelemek için aralarına girdim. Çünkü toplumda çok fazla bir oy patlamasına sebep olmuşlardı. 'Gerçekten takiye var mı, yoksa doğru mu?' diye bir araştırma yaptım.

MİTAJANI DEĞİLİM
Bu çarpıcı iddiaları ortaya atan Sisi, MİT ajanı olmadığını ve derin devletle özdeşleştirilmemesi gerektiğinin de altını çiziyor. JİTEM ile işbirliği yapmasının kendisine ekonomik bir getiri sağlamadığını belirten Sisi, bu işbirliğinin halkla ilişkiler alanında çalışmaya karar verdikten sonra bittiğini anlatıyor.

Çevresinde "Asena" olarak tanındığını söyleyen Sisi, bunu da şöyle anlatıyor: "Bana bir sürü MHP ilçe teşkilatından teklif geldi; ama ben partiye zarar vermemek için kabul etmedim. Çünkü benim cinsel kimliğimi hemen kabul edebilecek potansiyel yok."

KALKANCI LİMONCUYDU
Sisi, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Ali Kalkancı olayını nasıl ortaya çıkardığını da şöyle özetliyor: "Ali Kalkancı pazarda limon satan bir adamdı. Kur'an okumayı dahi bilmiyordu. Beş yılda on milyon dolarlık bir servete sahip oldu. Beni ev kadını kimliğiyle tanıyorlardı. Adımı da kanuni olarak değiştirdim, Kezban yaptım. Mikrofon filan kullanmadım ama teyp, daha sonra da gizli kamera kullandım. (...) Gerçek Müslümanlar'a ihanet etmedim. İmanlarını kullanan insanları ortaya çıkardım. 28 Şubat sürecini başlattım. 28 Şubat'ın gizli kahramanıyım. 28 Şubat süreci benim yaptığım olaylarla başladı. Bir travestinin de bu ülke için savaştığını gösterdim insanlara. Uyanışa geçirdim herkesi, Milli Güvenlik Teşkilatı'nı uyandırdım. Bu görevi üstlendiğim için de çok mutluyum."

MADALYA ALMADIM AMA...
Şimdi 38 sanatçının halkla ilişkiler faaliyetini sürdüren Sisi'ye dostları 'Asena' diye hitap ediyor. Ülke için yaptıklarından dolayı madalya almadığını söyleyen Sisi, şöyle eleştiri yapıyor: "Ama herkesin gönlünde taht kurdum. Hiç olmazsa Küba'ya gidip ülkücü selamı vermiyorum. Kafamda da Che şapkası yok."

Peki Sisi'nin mesai arkadaşları kimdi?
Sisi'nin, Kalkancı dosyasını hazırlayıp Emire Kalkancı'yı televizyona çıkmaya ikna eden ekipte ilginç isimlere rastlanıyor. Ümit Oğuztan, Strateji dergisini yayına hazırlayan TGS Yayın Grubu'nda Sisi ile beraber çalışıyordu. Grup, Turgut Büyükdağ'ın sahibi olduğu TGS Hisar Yağ ve Çeltik Sanayi A.Ş'nin Levent'teki binasında yayın hayatını sürdürüyordu. Kalkancı skandalının ortaya çıkarılmasından sonra bu bina kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Ümit Oğuztan, aldığı tehdit telefonları ve patronuna yapılan baskılar nedeniyle görevinden istifa etti... Ancak, Sisi'nin patronu Turgut Büyükdağ ile yolları yıllar sonra bir kez daha kesişti. Çünkü Sisi'nin sahibi olduğu halkla ilişkiler şirketi, Büyükdağ'ın sahibi olduğu Hisar yağları adına zengin bir sanatçı kadrosuyla yürütülen kampanyanın sorumluluğunu üstlendi...

Ümit Oğuztan ismine ise daha sonra Meclis Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu'nda da rastlandı. Komisyona ifade vermek üzere başvuran Oğuztan, Mumcu'nun yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ve JİTEM Komutanı Emekli Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in devlet sırrının ortaya çıkmaması için öldürüldüklerini iddia etti.

Ayrıca Turgut Büyükdağ'ın ortağı da ilginç bir isim: Semih Tufan Gülaltay...

Gülaltay daha sonraki yıllarda İHD Başkanı Akın Birdal suikastının aczmettiricisi olarak tutuklandı. Söz konusu ekibin çevrelerine kendilerini JİTEM'ci istihbaratçılar olarak tanıttığı daha sonra, Sisi'nin röportajında da belirttiği gibi istihbarat birimleriyle işbirliği yaparak Ali Kalkancı dosyasıyla birlikte başka dosyalar hazırladıkları ve bu yolla 28 Şubat sürecine katkıda bulundukları iddia ediliyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır