kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Taraftar kaybediyor Bilgili kazanıyor

Ligde şampiyonluğu kovalayan Beşiktaş'ın hisseleri borsada tepetaklak olurken, Başkan Serdar Bilgili'nin ortak olduğu Arsan Tekstil yatırımcısına bir haftada yüzde 45 kazandırdı
Futbol şirketlerinin halka arzı hüsranla sonuçlandı. 20 Şubat'tan bu yana Galatasaray'ın hisseleri yüzde 25.2, Beşiktaş Futbol Yatırımları ise yüzde 40.8 değer kaybetti. Kara Kartal'ın halka açılır açılmaz taban yapması bir çok söylentiyi de beraberinde getirdi.

Borsacılara göre "Beşiktaş'ın fiyatlandırmasında" bir hata var ve bu nedenle işlem görmeye başladığı günden beri taban yaparak geri geliyor. Bu arada takımına yatırım yapan taraftar üzülürken Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili borsadaki hareketten pek de şikayetçi değil. Çünkü Bilgili'nin de ortakları arasında olduğu Arsan Tekstil, dün yüzde 17.8'lik çıkışla tavana vurdu. Hisselerinin değeri 7 bin 300 liradan 8 bin 600 liraya fırladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ hisseleri hızla değer kaybederken, Arsan aynı süre içinde tam yüzde 45.76 yükseldi.

Oysa 57 bin 500 liradan halka arz edilen Beşiktaş, borsada beş iş günü işlem gördü ve dün 34 bin liraya kadar geriledi. Hisselerdeki bu değer kaybı şirketin piyasa değerini de eritti. Halka açıldığında piyasa değeri 105 trilyon lira olan Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın piyasa değeri 62 trilyon liraya kadar geriledi.

SPK RAHATSIZ OLDU
Üç şirketteki fiyat hareketinden sadece yatırımcılar değil, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da rahatsız oldu. Son dönemdeki fiyat hareketlerinin nedenini merak eden SPK, şirketlere bir yazı göndererek olağanüstü bir durum olup olmadığını sordu. Bunun üzerine dün, önce Galatasaray Sportif AŞ ve Beşiktaş Futbol Yatırımları şirketleri, sonra da Arsan Tekstil İMKB'ye birer yazı göndererek, "kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durumun" olmadığını bildirmek zorunda kaldı.

Beşiktaş ve GS taban yaptıkça geyikler arttı
Galatasaray ve Beşiktaş'ın borsadaki değer kaybı internet sitelerinde yatırımcıların binbir türlü değerlendirmesine neden oluyor. İşte bunlardan bazıları...

* İstediği kadar taban olsun, en büyük Beşiktaş ...

* Fenerbahçeli'yim. 40 bin liradan 20 lot aldım. Her gün bir alt fiyattan kapanış yapıyorum. Futbolcusuna parasını veremeyen bir kulüp hissesinin ne olacağını sanıyorlar, anlamıyorum. Bu kağıda 10.000 bile fazla. Muhteşem bilançolu bir sürü kağıt varken... !!!!

* Artık bu BJK, GS halka arzındaki kepazelikten sonra Fenerbahçe en azından 2-3 sene halka açılamaz. Çünkü yatırımcı dersini aldı bir kere. Fenerbahçe ağzıyla kuş tutsa hisseyi satacak yatırımcı bulamaz.

* Eeee.. Halka açılırken düşüneceklerdi. Her ikisi de Fenerbahçe'ye yenilmişler. Tabii ki sahada taban yaptıkları gibi borsada da taban yapacaklardı. Garipsenecek bir şey yok.

* Nerede büyük Beşiktaş diyen yöneticiler? İsteseler kağıda bal gibi de destek atabilirlerdi. Elde kalan veya daha ucuza el altından satılan mallar bugün milletin tepesine dökülmüştür. Bunun daha mantıklı bir açıklaması yoktur, olamaz da. Bu mu borsadaki gururumuz Beşiktaş? Yoksa Ankaragücülü spekülatörler mi mal satıyor, ha ne dersiniz?

* Benim anladığım kadarı ile birilerine el altından ucuz hisse senedi satılmış. Çünkü ilk işlem gününde bir kalemde 7 bin 500 lot satıldı. 500 tane küçük yatırımcı gelse bu kadar satış yapamaz...

* Ben bir Beşiktaşlı olarak 2-3 lot sembolik olarak almayı düşünmedim değil. Fakat halka arz sırasında hiç güven vermedikleri ve borsanın kötü gidişatı gibi sebeplerden vazgeçtim. Ve görüyorum ki ne kadar şanslıyım....

* Dev gibi sanayi şirketleri 10-15 milyon dolar etmezken, Beşiktaş 57 binden Galatasaray 87 bin liradan açılıyor. Yazık küçük yatırımcıya çok yazık.

Hacer GEMİCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır