kapat
01.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ciner sürpriz yaptı

Forbes Dergisi'nin düzenlediği dünyanın en zenginleri listesine bu yıl 6 Türk girdi. Enerji ve madencilikte faaliyet gösteren Ciner, 1 milyar dolarlık malvarlığıyla 445'inci oldu
Dünya dolar milyarderleri kulübüne yeni bir Türk daha katıldı. ABD'li ekonomi dergisi Forbes tarafından 16'ncısı açıklanan "Dünya Dolar Milyarderleri" listesinde Türkiye'den 6 kişi yer aldı. Listeye bu yıl madencilik ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Turgay Ciner de eklendi. 536 milyarderin yer aldığı listede Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet 4 milyar dolarlık kişisel malvarlığıyla 87'inci olurken, Sabancı Holding'in patronu Sakıp Sabancı 3.3 milyar dolarla 112'inci, Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk 2.3 milyar dolara 157'nci oldu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç 2.3 milyar dolarlık malvarlığı ile 180'inci sırada yer alırken, Uzan Holding'in sahibi Kemal Uzan 1.3 milyar dolarla 351'inci ve Turgay Ciner de 1 milyar dolarla 445'inci sırada yer aldı. Dünyanın en zengin adamı ise 58.7 milyar dolarla 6'ncı kez Bill Gates oldu.

Karamehmet geçen yıl 109'uncu, Sabancı 116'ncı, Koç 182'nci, Şahenk 234'üncü, Uzan 312'nci sırada bulunuyordu. Karamehmet, bu yıl ilk kez "ilk 100 milyarder" arasında yer buldu. Forbes Dergisi, listeye yalnızca 'çalışan zengin' olarak tanımlanan, zenginliklerini kendileri yaratan ya da kendilerine kalan mirası büyütenleri alıyor. Sıralamaya diktatörler ile kraliyet aileri de dahil edilmiyor. Bu yıl listedeki ilk onu, 9 ABD'li ve 1 Alman paylaştı.

İŞTE DÜNYA DOLAR MİLYARDERLERİ LİSTESİNE GİREN 6 TÜRK
1) Mehmet Emin Karamehmet 4 milyar dolar servetiyle 87'nci sırada yer aldı ve dünyadaki en zengin Türk oldu.

2) Sakıp Sabancı, 3.3 milyar dolarlık servetiyle 112'nci sırada yer aldı.

3) 2 milyar dolar servetiyle Doğuş Grubu'nun genç patronu Ferit Şahenk listede 157'nci sırayı aldı.

4) Rahmi Koç, 2.3 milyar dolar servetiyle 180'inci oldu.

5) Kemal Uzan 1.3 milyar dolarla listede 351'nci sırada yer buldu.

6) Listenin sürprizi ise 1 milyar dolarlık servetiyle ilk kez Forbes sıralamasına giren Park Holding'in patronu Turgay Ciner oldu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır