kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Playboyla röportaj raptiye etkisi yaptı

Sosyetik playboy Murat Cevahir'in "Benimle evlenecek kız az kullanılmış olmalı" sözlerine tepki yağdı. Cevahir ise sözünü geri aldı!: Karadenizliyim, ille de bakire isterim
Gazeteciyim.Gazeteci gasilhaneciyle de, uyuşturucu satıcısıyla da, başbakanla da konuşur. Ve geçtiğimiz hafta çapkınlığıyla ün salmış, "sosyetik playboy" olarak tanınan Murat Cevahir'le konuştum.

"Az kullanılmış kadın isterim" başlıklı röportaja çok tepki geldi.

Okuyucular mail ve telefon yağmuruna tuttular. Mesajlar arasında "az kullanılmış kadın" sözüne kızanlar kadar, Murat Cevahir'in bakire kadın isteğine sahip çıkanlar da oldu.

Pazar günü hop hop zıplatan röportaj hafta boyunca da zıplatmaya devam etti.

"Niye Murat Cevahir?" sorusunu ise "raptiye batan gazeteci hanımefendi" sordu. Şaşırdım, çünkü ben sizi böyle bilmezdim. Aklıma hemen Erdal Acar röportajınız geldi.

Murat Cevahir içimizden biri. "Yurdum insanı". Yok mu onun gibileri? Söylediklerinden rahatsız oluyoruz diye, "Yok böyle birileri deyip, görmeyecek miyiz?"

Hem siz bir playboyu merak etmez misiniz? Bir playboyun nasıl hareket ettiğini, neler düşündüğünü öğrenmek istemez misiniz?

Ben merak ederim, Urfa'dan NewYork'a gitmiş bir genç kızın, İstanbul'un kaldırımlarında yaşayan birinin, bir gay'in, eski bir işçi liderinin, bir saz virtüözünün hayatını merak ettiğim gibi.

YILMAZ ERDOĞAN'I HATIRLATTI
Bir kadın olarak "az kullanılmış kadın" demesinden rahatsız olmadım mı?

Evet oldum.

Sürekli sevgili değiştirirken evleneceği kızın bakire olmasını istemesi, hoşuma mı gitti?

Asla.

Ancak bunlar benim şahsi düşüncelerim.

"Az kullanılmış kadın" sözü çok amiyane bir söz. Murat Cevahir'in kullandığı jargon bu.

O sözler söylendi ve röportajda yer aldı.

Siz bu röportajı yapan olsanız, "Bu söz çok ayıp, lütfen bu sözü değiştirin mi?" dersiniz, yoksa o sözü olduğu gibi yazar mısınız?

Hatırlatırım, Yılmaz Erdoğan da "Sırtı yere az gelmiş kadın" demişti. Yılmaz Erdoğan'ın böyle bir söz söylemiş olduğunu bilmek, onu daha yakından tanımamızı sağlamadı mı?

Geçen hafta yazdığım gibi röportajı yaparken "daralmıştım" ama ben gazeteciyim, yargılamam, yansıtırım.

DÜZELTİYORUM... BAKİRE İSTİYORUM
Murat Cevahir hafta içinde hem bana, hem de İnternet'teki magazin sitelerine açıklama yaptı: "Az kullanılmış kadın değil, bakire istiyorum" dedi.

"Az kullanılmış kadın" sözüne kendisinin bir itirazı yok. Ancak röportaj sırasında "bakire isterim ya da mümkünse az kullanılmış olsun" demişti.

Bu yüzden de başlık için "bakire isterim" sözünü tercih edermiş.

Murat Cevahir'in açıklaması şöyle:

"Az kullanılmış kadın isterim dedim ama biliyorsunuz bakire de dedim. Benim ailem geniş, Karadenizli bir aile. Böyle konular bizler için çok önemli. Ben bakire bir kızla evlenebilirim."

AYŞE ARMAN TEPKİ GÖSTERDİ
Kimdir Murat Cevahir?

Ayşe Arman, 6 Şubat günü Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Pazar kahvaltısında kendisini hop hop zıplatan Murat Cevahir röportajını provokatif bulduğunu yazdı...

Pazar günü Elif Ergu'nun Sabah'ta yayınlanan o şahane röportajını okudum.

O işin yapılmasından yayınlanmasına kadar emeği geçen herkesi kutluyorum.

Sandalyenin üzerine özellikle konulmuş raptiye gibiydi.

Okuyan, oturup zıplıyordu.

Battı, battı!

Provokatif söyleşi yapmak, herkesin okumasını sağlamak açısından iyi bir yöntem olabilir.

Nitekim oldu da...

Okumayan kalmadı.

Ama her şeyin bir ölçüsü olması gerekiyor.

O neydi Allah aşkına?

Kimdir Murat Cevahir?

Nedir o söyledikleri?

O haliyle o röportaj nasıl yayınlanır?

İnsan aklını kaçırır!

İnsanların saçmalama hakkı olduğuna inananlardanım.

Ben de saçmalayabilirim.

Sık sık da yapıyorum.

Hepimizin böyle bir hakkı var.

Herkes zırvalayabilir, saçmalayabilir.

Hatta, insan kendi sayıklamalarına inanıyor da olabilir.

Ama bir pazar sabahı uyanıyorsunuz, kahvaltı masanıza taşıdığınız gazetenizi açıyorsunuz ve "Evleneceğim kız az kullanılmış olmalı" gibi abuk bir başlıkla karşılaşıyorsunuz...

Lokma boğazınızda kalıyor.

Her şeyin az kullanılmışı iyi değildir.

En fenası az kullanılmış beyindir.

Az kullandığı beyniyle hayatta başarılar dilerim Murat Cevahir'e.

İkimize birden randevu verince
Pazar günü Bebek'teydim. Kahvaltı filan edemedim, dört saat boyunca bir kurabiyeyi kemirip durdum. Çünkü cep telefonuma mesaj yığıldı, oysa masadaki arkadaşım müthiş bir aşk hikayesi anlatıyordu, onu bile dinleyemedim. Mesajlar, malumunuz Murat Cevahir'le ilgiliydi. Mesajlara yanıt vermeye çalışırken, bir yandan da arayanlara laf yetiştirdim. Meğer Murat Cevahir'i ne kadar çok tanıyan varmış.

Bunlar bir yana, oturduğum cafeye Yeşim Tan (eski dansözlerden) hışımla girdi. Elinde SABAH PAZAR, ben zaten o dakikalara kadar çevremdekilerle röportajı tartışıp durmuşum, Murat Cevahir anılarından bunalmışım.

Yeşim Tan başladı anlatmaya: "Elif bu adam var ya bu adam, utanmadan nasıl az kullanılmış kadın ister, 'bakire bir kadınla evleneyim' der. Seni yeterince bunalttı mı?"

Yeşim Tan oturmadı bile, durmaksızın anlattı: "Sibel ile bana bir saat arayla randevu vermişti. (Sibel Gökçe'den bahsediyor) Bizim arkadaş olduğumuzu bilmiyor. Buluştuk ve ben onu tokatladım. Böyle bir adam. Ama sen onu bunu bırak, adam sana anlatmış her şeyi ama bunun gibilere bir şey olmaz, kızlar yine peşindedir... Hiç merak etme."

GELEN MESAJLAR

Resmini gönder!
* Merhaba.. Geçen gün gazetedeki röportajı okudum. MURAT CEVAHİR... Hayır, kötü birşey değil diyeceklerim. Bir sonraki gün gazete de açıklamalarından dolayı çok tepki aldığını da öğrendim.. Ama gerçekten her ne kadar çoook çapkın da olsa beğendiğim biri. (Tamamıyla tanımasam da..) İsteğim, ya mail adresime ya da ev adresime onun resmini yollamanız.. İmzalı falan değil, sade bir resim... Samsun'dan G.

* Niye kızıyorsunuz ki Murat Cevahir'in sözlerine? Adam istediği kızla gezer, kimseyi de zorladığı yok. Nasıl kadın isteyeceği de onun tercihi. Size ne oluyor? Hiç içinizi daraltmayın onu isteyen çok kız var.

* 21 yaşındayım. Murat Cevahir'le hemşehriyiz. Kendisinin evleneceği tipe uygun biriyim. Telefonunu bana verir misiniz? Esra-Kadıköy.

* Elif Hanım, Murat Cevahir'i tanırım. Öyle zengin bir ailenin çocuğu değil. Tamam ailesi geniş, zengin ama örneğin babası kırtasiyeci. Murat sosyete filan değil. Haylaz bir çocuk. Başka çapkın bulamadınız mı? Bırakın tüm bunları Murat'la birlikte olanlar düşünsün. H.A İstanbul

* Röportajınızı okudum. Siz ne derseniz deyin, bence Murat Cevahir dürüst. Evli olan, sevgilisi olan erkekler çapkınlık yapıyor. Murat hem bekar hem de birlikte olduklarına "evleneceğim" demiyor. Sizde telefonu varsa verirseniz sevinirim, teselli etmek istiyorum onu. A.Z. İstanbul

* Elif Hanım röportajlarınızı takip ediyorum. Bu hafta beni üzdünüz. Murat Cevahir gibi biri... Adam terbiyesiz. Kadınları mal gibi görüyor. Bunlar çok kötü örnek. G. İstanbul

* "Az kullanılmış kadın" demiş Murat Cevahir size, siz de kendisine "Ya kızın senin gibi olsa" demişsiniz. Bu söz yetmez, bu adamı akıllandırmaya. Popülerliğini arttırdınız. A. Ankara

Elif ERGU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır