kapat
10.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Egoist istekler(im)!

Herkese merhaba! Köşeme ve bana göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı size çok teşekkür ederim. Bu hafta sizlere ne yazayım diye düşünürken aklıma biz köpeklerin sizlerden beklentilerini yazmak geldi. Bunu genel anlamda söylesem de aslında yazdıklarımın birçoğu benim özel isteklerim.

Bu arada size birkaç mesaj vermek de istedim.

Bugüne kadar hayvanların insanlara mesajları şeklinde bir sürü hikaye okumuşsunuzdur. Yazılanları dikkate almanızı öneririm. Bizim hakkımızda güzel fikirler vermekteler. Birçoğu doğru olsa da bunlar insanların yazdıkları şeylerdir.

Ama bu hafta halis munis bir köpek olan bendeniz, sizlere köpeklerin düşüncelerini ve onlarla nasıl iyi geçinebileceğiniz konusunda birkaç öneri sunacağım.

-) Öncelikle, eğer evinizde köpek beslememiş ama beslemek istiyorsanız bu sözüm sizlere: Bizler narin ve duygu yüklü yaratıklarız. Adeta büyümeyen birer bebeğizdir ve hayatımız boyunca sizden ilgi ve sevgi bekleriz. Bu da sizin için bitmek bilmeyen bir mesuliyet demektir. Kararınızı verirken bunu göz önünde bulundurun lütfen.

-) Hayatım yemek, şekerleme yapmak, oyun oynamak, gezmek ve sevilmek üzerine kurulmuştur. Bunu unutmayın!

-) Günlerim çok yoğun geçer. O yüzden eğer uyuyorsam, yorgunum ve dinlenmeye ihtiyacım var demektir. Uyku benim için çok önemlidir. Bu yüzden sakın beni gereksiz yere uyandırmayın. Bunu birkaç defa tekrarlarsanız, kim bilir bir gece , uykunuzun en tatlı yerinde göbeğinizin üzerinde hissedeceğiniz 32 kg.lık bir ağırlıkla (yani benimle) uyanabilirsiniz. (Bu kesinlikle bir tehdit değildir!!!)

-) Oyun oynamak istersem, elinizdeki işi derhal bırakıp benimle ilgilenmesiniz. Bu ruhen ve bedenen size de iyi gelecektir. Mümkünse beni dışarı çıkarın ki temiz havada oynayalım.

-) Benim aklımda 24 saat yemek vardır ve bundan vazgeçmeye de niyetim yoktur. Size kim köpekler günde 1-2 öğün beslenmeli demişse yalan söylemiş. Gelin anlaşalım, saat başı beni besleyin, hem siz rahat edin hem de ben.

-) Bana özel yemek yapın, köpek maması vermeyin. Ne de olsa köpek mamasını insanlar buldu, köpekler değil. Yemeğim her gün olmasa bile her hafta değişik yiyeceklerden oluşmalı. Bir süre sonra aynı şeyleri yemekten sıkılıyorum. Favorilerim hamur işleri, balık, tavuk, bütün sebzeler ve özellikle makarna. Mümkünse her seferinde haşlama olmasın. Arada kızartma ya da soslu bir yemeğe de hayır demem. Yanında bir dilim çikolata soslu kek ya da dondurma fena olmaz.

-) Yemek miktarını siz değil ben belirleyeyim. Porsiyon olarak sizden fazla yiyebilirim ama unutmayın ki siz benim kadar kalori harcamıyorsunuz.

-) Sakın ama sakın bana karşı kaba kuvvet kullanmayın. Unutmayın ki sahibin görüntüsü köpekten daha heybetlidir ama bu onun daha iyi olduğu anlamına gelmez. Sahibin en büyük avantajı yürümek için sadece ayaklarını kullanıp, ellerinin serbest olmasıdır. Ama köpeklerin de tahmin edemeyeceğiniz kadar kuvvetli dişleri vardır. Sadece bunu kullanmak istemeyiz.

-) Yanımda başka köpekleri övmeyin. Unutmayın, benim de duygularım var ve kıskançlık önüne geçemediğim bir duygudur.

-) Köpeğin en iyi dostu insandır. Bunu bilin ve ona göre davranın.

-) Evde temizlik yaparken mümkünse çalı süpürgesi kullanın. Elektrik süpürgesi beni korkutuyor. Bu nedenle yatağınıza çıktığımda beni azarlamayın. Unutmayın, her şey karşılıklı; siz o "canavar" aleti çalıştırmayın ben de yatağa çıkmayayım.

-) Arada sırada kaşınmam için ellerinizi ödünç verin. Hem ayakta durup hem kaşınmam zor oluyor. Ne de olsa sizin elleriniz serbest.

-) Tatile gittiğinizde beni de götürün. Özellikle arabayla gidiyorsanız... Arabayla seyahat en sevdiklerim arasındadır. Sizden ayrı kalmaya dayanamam. Hem tatil yapmak benim de hakkım değil mi?

-) Zaman zaman beni de yatağa ve koltuğa çıkartın. Yerin ne kadar rahatsız olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Benim de şöyle rahat bir yerde kestirmeye ihtiyacım var.

-) Eve yeni bir hayvan alırken benim de fikrimi sorun. Ne de olsa ben de bu evin bir parçasıyım. Cevabım kesinlikle hayır olacak ama yine de siz bana da sorun. Sonuçta ben evin gözbebeğim ve durup dururken bir rakibe hiç ihtiyacım yok.

-) Ben sizi çok seviyorum. Siz de beni hep sevin. Ben sevgisiz yaşayamam, çok mutsuz olur, ileride hasta bile olabilirim. Bunu sakın unutmayın.

İşte böyle...

Bu hafta size isteklerimi ilettim. Biraz abartmış olabilirim. Ama hazır sevgili editörüm Hayrullah Mahmud bana böyle bir fırsatı vermişken kullanayım dedim. Bu arada, köşemde resmimi yayınlamıyor diye tam kendisini sizlere şikayet edecektim ki bir baktım resmimi köşeye koymuş.

Kendisine buradan teşekkür ederim. Yanlış anlamayın, ünlü olmaya niyetim yok. Resmimin yayınlanmasını kısmetim açısından istiyorum. Belki boyu boyuma uygun, güzel bir gelin adayı beni görür beğenir de evlenirim. Hayrullah söz, eğer kısmetim buradan çıkarsa düğün resimlerimizi köşemde yayınlayacağım. :o)



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır